Trivago & Booking.com

Assalam semua.

Sihat? Aku bzzz dengan kerja hari-hari dan partime. So jarang dah update blog.

Last week, aku ade kerja dekat Teluk Intan. Nak berulang dari Kuala Kangsar, agak jauh. So terpaksa cari hotel, yang dekat-dekat dengan tempat kerja. Senang sambil kerja, sambil travel, walau dapat jalan-jalan 30 minit jer!

Last minit punye carian, memang agak risiko. Sebab weekend dan sekarang musim cuti sekolah. Takut semua full booked.

Try cari dekat Trivago. Agak mudah la kan, sebab takyah sibuk nak call-call untuk book. Semua dihujung jari. Yang bestnyer, kebanyakan hotel yang kita nak stay tu, deposit kena bayar masa kita nak check-in. Mudah!

Try-try cari, memang dapat la. Yang agak murah dan sangat selesa. Aku pilih Stephanie Hotel. Dapat harga murah, RM70 semalam, untuk 2org. Sangat puas hati. Cuma takde tingkap. Tu takde masalah, sebab bukan nak stay dalam bilik sepanjang hari 😀

Actualy, Trivago dan booking.com memang sesuai untuk backpacker/traveler last minit. So memang aku suggest korang guna website ni untuk cari hotel etc. Tapi, korang kena baca betul-betul description yang tertera dalam booking.com, sebab bukan semua hotel, ada sediakan semua. Maksud aku, kelengkapan.

Traveler macam aku, aku pentingkan parking lot, air-cond, dan privacy. Kalo takde 3 ni susah. Tapi ikut keperluan korang laa 🙂

Dan jangan lupa, download Aps Trivago + Booking.com ni dekat mobile phone korang. Mudah nanti nak kesana. Sebab booking.com ada link dengan Google Map. So senang aps ni terus navigate kiter ke hotel tu, walau kiter berjalan kaki! 😀

Menara Condong, ni jela tempat yang aku dapat ronda haritu! :p

Kbai,
AkuSeorangTraveler

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *