Bukit Apek

Hi, 1st time aku hike dengan kawan-kawan baru. Sebab nak prepare naik Gunung Kinabalu, bulan Ogos 2014 tahun lepas. Pengalaman baru, kawan baru, aktiviti baru yang belum aku buat secara official sebelum ni. Yang ter hike adelah sebelum ni, pegi naik Bukit Tabur. ahahaha! Bab Bukit Tabur ni cerita lain. Nanti next post aku cerita. …

Read moreBukit Apek

Nasi Lemak

Dah lunch? Menu tengahari aku harini, Nasi Lemak. Nasi Lemak yang paling best setakat ni. Kena dengan selera aku. Ngeee! Order dengan ofismate. RM3 sebungkus, sebab ada 2 telur mata :p Telur adalah makanan fav aku. Wajib Selamat makan tengahari! Nota Kaki: Nasi lemak dikatakan tidak begitu sihat untuk dimakan hari-hari kerana tinggi kalori dan lemaknya oleh pakar …

Read moreNasi Lemak

Gunung Kinabalu

Assalam hi. Sape penah hiking Gunung Kinabalu? Alhamdulillah, aku dah berjaya tawan Kinabalu pada tahun 2014. Tahun lepas. 🙂 Kitorang satu group 9 orang. Tadaaa, InshaAllah waktu ni memang kami ready, buat latihan stamina 6bulan sebelum mendaki. Takut pancit! Kos masa tu dalam RM600 exclud flight tix. Aku amik pakej 2D1N jer, bajet. 18 – …

Read moreGunung Kinabalu

Hi All

Salam, Testing untuk teratak baru. ✌ Rasa nak aktif balik berblog sejak dapat cek dari Nuffnang haritu. Walau tak banyak, aku tetap rasa seronok sebab dah bertahun tunggu cek Nuffnang tu sampai luper, tetiba sampai kat tangan aku. Wakakak! Anyway thanks Nuffnang!  Bila entah nak cash kan. Nak guna mesin cek deposit pun tak pandai! …

Read moreHi All