Month: March 2016

Google Adsense

Assalam, Kenaper google ads aku tak keluar-keluar ek.. Pihak google suruh aktifkan blog 1st yang aku daftarkan dulu, tapi blog tu dah lama delete. Delete sebab, sebelum ni google ads tak pernah nak approve pun application. Tahun ni baru approve. huhu Ade sesaper boleh bantu? :-/

Kamera Apa Yang Sesuai Untuk Bawak Travel?

Assalam, Setakat ni, ramai jugak yang bertanya dengan aku. “Sis, kamera apa yang sesuai untuk bawak gi jenjalan, atau travel? Tak puaslah kalau guna fon. Boleh sugestkan tak DSLR apa yang sesuai?” Yer, memang pakai fon tak puas. Tak sama fungsi dia dengan DSLR atau dengan kamera-kamera yang seangkatan dengannyer.. Tapi, pakai fon kita boleh …

Kamera Apa Yang Sesuai Untuk Bawak Travel? Read More »

TRAVELOG SYAHADAH

TRAVELOG SYAHADAHHarga: RM14.00Harga kat sini: RM10.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp +6011-14922333 Description Format: PaperbackISBN-13: 978-967-366-013-1 Tarikh Terbit: 9 Jun 2010Jumlah Muka Surat : 168 Berat (kg): 0.24 Lahir dalam keluarga yang beragama Kristian tanpa pegangan yang kukuh mahu pun suatu petunjuk atau panduan untuk menempuhi asam garam kehidupan benar-benar mengajar aku erti kesabaran, mujahadah dan menghayati prinsip-prinsip agama setelah memeluk Islam. Selama …

TRAVELOG SYAHADAH Read More »

Travelog Haji Muslimah: Rindu Menggamit ke Pintu Syurga

Travelog Haji Muslimah: Rindu Menggamit ke Pintu SyurgaHarga: RM25.00Harga kat sini RM20.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp +6011-14922333 Description Format: PaperbackISBN-13: 978-967-366-125-1 Tarikh Terbit: 11 Jun 2012Jumlah Muka Surat : 552 Berat (KG): 0.68 Penulis: Sabariah Md Udin ============================== “Ada surat daripada Tabung Haji,” kedengaran suamiku yang baru pulang daripada mengajar. “Bukalah cepat, entah-entah panggilan ke Makkah,” aku yang ketika itu sedang memasak, menyahut …

Travelog Haji Muslimah: Rindu Menggamit ke Pintu Syurga Read More »

Mentaliti Jamban

Mentaliti JambanHarga: RM25.00Harga kat sini RM23.00Pos SM RM6/SS RM10Whastapp +6011-14922333 Description ===========================Format: PaperbackSaiz: 5” x 7” ISBN: 978-967-13700-4-9 Jumlah Muka Surat: 206Berat (Kg): 0.24===========================   Bacalah buku ini. Orang yang tak baca, Beraknya tak puas.

Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju Dewasa

Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju DewasaHarga: RM19.00Harga kat sini RM15.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp +6011-14922333 Description Format: PaperbackISBN-13: 978-967-366-145-9 Tarikh Terbit: 2 Jul 2012Jumlah Muka Surat : 280 Berat (KG): 0.33 Travelog Kehidupan Abadi, Perjalanan Menuju Dewasa membenarkan saya berfikir dan merenung kembali sebagai seorang lelaki, ayah, dan insan yang sedang menuju kedewasaan yang hakiki. Ini adalah sebuah buku yang tidak khusus buat wanita semata-mata.Prof. …

Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju Dewasa Read More »

Chicken Soup for the Soul – Berfikir Positif

Chicken Soup for the Soul – Berfikir PositifHarga: RM27.00Harga kat sini RM23.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp +6011-14922333 Description Format: PaperbackISBN-13: 978-967-369-144-9 Tarikh Terbit: 10 Jan 2012Jumlah Muka Surat : 432 Berat : 0.55kg ================================== 101 cerita pendek yang berkesan di hati Kita akan tersenyum, ketawa, dan menangis membacanya. Kita terinspirasi dan hidup semakin bahagia. Hidup Semakin Ceria 101 cerita yang menggugah emosi, …

Chicken Soup for the Soul – Berfikir Positif Read More »

Pasport Musafir

Assalam,Saper nak buku ni boleh roger yer. Buku ni sesuai untuk muslim yang suka mengembara. Banyak panduan kat dalam ni. Pasport MusafirHarga: RM29.00Harga kat sini: RM25.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp jer +6011-14922333 Description ========================== Format: PaperbackISBN-13: 978-967-366-021-6 Tarikh Terbit: 20 Jun 2011Jumlah Muka Surat : 464 Berat (KG): 0.55 =========================== Sinopsis Buku ini menggabungkan aspek ibadah dan panduan dalam perjalanan. Penulis membuktikan …

Pasport Musafir Read More »

Saiful Nang: Kisah Orang Menang

Saiful Nang: Kisah Orang MenangHarga: RM30.00Harga kat sini RM25.00Pos SM RM6/SS RM10Whatsapp jer +6011-14922333 Description =======================Format: PaperbackSaiz: 5.3″ x 7.6″ISBN-13: 978-967-369-297-2 Tarikh Terbit: 28 Apr 2015Jumlah Muka Surat: 480Berat: 0.54 kg=======================SINOPSIS Jikalau anda berjaya tetapi anda diamkannya dan anda bangga orang panggil anda low profile, anda sebenarnya SELFISH. Jikalau anda berjaya, beritahulah kejayaan anda dengan baik supaya …

Saiful Nang: Kisah Orang Menang Read More »