Month: February 2016

29 February 2016

Assalam, Hai semua! Selamat menempuh hari, tanggal 29 Februari 2016 hari ini. Baru semalam aku tahu, 29 Februari wujud, tapi 4 tahun sekali jer.Pada sape punyer besday dia bertarikh, 29 Februari, tentu rasa unik dan terasa dirinya special. Mesti excited menyambutkan? Yelah, dah 4 tahun sekali dapat sambut! ­čśÇDipetik dari WikiPedia, 29 Februari merupakan hari ke-60 dalam tahun lompat menurut kalendar …

29 February 2016 Read More ┬╗

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016. Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016 Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan …

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016 Read More ┬╗

Daniel Wellington, Apa Specialnyer?

Assalam, Daniel Wellington, DW. Jam ter”hot” dekat pasaran sekarang. Replika dia pun, ramai orang cari. Tengok dekat skrinshot bawah ni dahlaa, ramai yang carik! Harga original DW, sekitar RM500+- keatas. Boleh tahan mahal. Kalau replika, harga antara RM35 hingga RM110. Aku salah seorang peminat jam DW ni. Bagi aku, design dia simple tapi sangat smart. …

Daniel Wellington, Apa Specialnyer? Read More ┬╗

Sungai Bangang Hutan Lipur Chemerong, Dungun Terengganu

Assalam, Semalam terbaca share artikel dekat Facebook, ada Sungai dalam Malaysia ni namanya Bangang. Terkejut kejap. Bila tengok gambar-gambar dia, aku tau dah Sungai tu dekat mana… Nama sungai dekat trip CBL tu rupanya Sungai Bangang. Selama ni, takla tau nama sungai tu adalah bangang. hahaha. Trip CBL? Cuma kalau hiking dulu, kawan-kawan sebut trip …

Sungai Bangang Hutan Lipur Chemerong, Dungun Terengganu Read More ┬╗

Gempa Bumi Tasik Kenyir, Terengganu

Assalam, Malam tadi sebelum tido, nampak ada orang share dekat Facebook, gempa bumi berlaku di Terengganu. Takut jugak. Tapi, gempa lemah 2.7 magnitud di Tasik Kenyir dalam jam 9.25 malam tadi. Benda┬▓ macam ni, kita tak boleh sangka akan berlaku. Cuma kita berdoa agar tidak berlaku apa┬▓ yang tidak diingini. Semoga Allah lindung negara kita …

Gempa Bumi Tasik Kenyir, Terengganu Read More ┬╗

Topup Prepaid Dengan 11 Street Ada Diskaun!

11 Street. Assalam, salam petang jumaat.! Petang yang boring, tunggu masa nak balik jer dari opis. kekekee. Esok cuti, tapi aku tetap kerja, tangkap gambor orang pulak! Cari duit lebih, dengar saranan pak menteri, buat 2-3 kerja dalam satu masa. Yang penting, melayu bukan pemalas yer kak long! opss :p Ok, berbalik pada tajuk. Pernah …

Topup Prepaid Dengan 11 Street Ada Diskaun! Read More ┬╗

Deadpool

Assalam, Malam minggu lepas, aku pegi tengok movie. Deadpool. 1st tak teringin pun nak tengok, sebab nak tunggu citer The Revenant dulu. Tapi kawan baik aku nak tengok sangat, so aku pun pegi jugak. Nasib baik kategori action movie. haha.. Memang feveret. Starting, cartoon. Sebab filem ni memang adaptasi dari komik. Kejap jer. hihi. Tapi …

Deadpool Read More ┬╗