29 February 2016

Assalam, Hai semua! Selamat menempuh hari, tanggal 29 Februari 2016 hari ini. Baru semalam aku tahu, 29 Februari wujud, tapi 4 tahun sekali jer.Pada sape punyer besday dia bertarikh, 29 Februari, tentu rasa unik dan terasa dirinya special. Mesti excited menyambutkan? Yelah, dah 4 tahun sekali dapat sambut! 😀Dipetik dari WikiPedia, 29 Februari merupakan hari ke-60 dalam tahun lompat menurut kalendar …

Read more29 February 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016. Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016 Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan …

Read moreSegmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Sungai Bangang Hutan Lipur Chemerong, Dungun Terengganu

Assalam, Semalam terbaca share artikel dekat Facebook, ada Sungai dalam Malaysia ni namanya Bangang. Terkejut kejap. Bila tengok gambar-gambar dia, aku tau dah Sungai tu dekat mana… Nama sungai dekat trip CBL tu rupanya Sungai Bangang. Selama ni, takla tau nama sungai tu adalah bangang. hahaha. Trip CBL? Cuma kalau hiking dulu, kawan-kawan sebut trip …

Read moreSungai Bangang Hutan Lipur Chemerong, Dungun Terengganu

Deadpool

Assalam, Malam minggu lepas, aku pegi tengok movie. Deadpool. 1st tak teringin pun nak tengok, sebab nak tunggu citer The Revenant dulu. Tapi kawan baik aku nak tengok sangat, so aku pun pegi jugak. Nasib baik kategori action movie. haha.. Memang feveret. Starting, cartoon. Sebab filem ni memang adaptasi dari komik. Kejap jer. hihi. Tapi …

Read moreDeadpool

The Revenant

Assalam, Movie time aku, kali ni teringin nak tengok citer ni, The Revenant.  Tengok dia punyer papan iklan, citer ni base on true story. True story biasanyer best jalan cerita dia dan sedikit logik. Trailer dia pun agak menarik. Tunggu show dekat cinema area berdekatan dengan aku, nanti nak pegi serbu! Tak sabor nak bermovie …

Read moreThe Revenant