Kencing Tikus Atau Leptospirosis

Assalam, Selamat pagi! Semalam, aku baca blog saudara otai Ben Ashaari. Dia share pasal kencing tikus.Rupanya ada penawar. Tak tahu lah, mujarab ke takkan? Dia pun ambil dari kawannyer di Facebook. Berikut adalah petuanya; Untuk lebih lanjut, korang boleh baca sini, aku cedok dari Wikipedia. https://ms.wikipedia.org/wiki/Penyakit_kencing_tikus “Setiap penyakit itu, pasti ada penawarnya”. InshaAllah! Sekian,AkuSeorangTraveler

Denggi

Assalam, Selamat pagi! Tetiba pagi ni, nak update pasal #denggi. Sebab musim denggi jugak sekarang ni. Tahun lepas aku pernah kena demam, #simptom denggi. Time aku kena tu, memang tengah hot pasal demam denggi. Aku demam, then rasa-rasa sengal badan (lemah badan), sakit urat-urat mata. Aku dah mula risau. Pastu terus tanya en #google. taip, …

Read moreDenggi

Jasad Di Kampung!

Sekarang aku di ofis. Bertolak dari kampung, sampai PJ dalam kul 11.50pm malam tadi. #jammed. Kawan aku kata, sebulan kita raya, sebulan la akan jammed. Yeke?! :O Minggu ni nak balik kampung lagi, nak beraya lagi. Waaaaa! Sekarang aku di ofis..Sekarang aku di ofis…. Akan tetapi, Jasad aku masih dikampung! :(( Feeling Bored,AkuSeorangTraveler

Mood Raya, Activated!

Ok, Mulai hari ini, mood kerja aku entah hilang kemana. Yang datang, mood raya, mood nak balik kampung! Yahooooo 😀 1.5 days more to go! Selamat bercuti, selamat balik kampung dan, SELAMAT HARI RAYA EIDULFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN PADA SEMUA 🙂 Raya Mood,AkuSeorangTraveler

Laksa

Assalam, Waa, kalau tengok balik gambar laksa ni. Memang teringatla nikmat bila makan laksa dekat Taman Jaya, PJ tu. Tau tak mana Taman Jaya ni? Taman Jaya ni, terletak berhampiran dengan amcorp mall. Bila nak pegi amcorp mall, ada nampak tasik tak belah kiri? (Kalau dari Federal Highway la) haa, tasik tu la tasik Taman …

Read moreLaksa

KRU

Assalam, Tetiba aku teringat zaman sekolah + study dulu-dulu. Aku fanatik dengan satu group ni, KRU. 😀 Peminat tegar! haha Mesti korang tahu, siapa KRU ni kan? Tapi korang tau tak apa maksud disebalik perkataan KRU tu? Ngaku nanti kat komen, sape yg tak tahu ek haha. 😀 KRU bermaksud Kumpulan Rap Unggul. Memang unggulkan? …

Read moreKRU

Nasi Goreng Kampung @ Restoran Sri Suria

Assalam, Sejuk pagi ni. Hujan alhamdulillah. Belek-belek gambar lama dekat instagram, jumpa gambar Nasi Goreng Kampung, time makan dekat Restoran Sri Suria. Tengok gambar bawah ni, macam sedapkan? Restoran ni terletak di Amcorp Mall, PJ. Rasanya ramai yang tau kot, dekat mana letaknya amcorp mall. Restoran Sri Suria ni terletak dalam mall tu. Ground floor. …

Read moreNasi Goreng Kampung @ Restoran Sri Suria

Tabung

Tengok tabung ni, memang tak boleh korek langsung! Kena cari satu ni, boleh buat tabung.Empunya tabung tu kata, dia berjaya simpan RM2800 penuh tong tu. Aiyakkkkk! :)] Kalau tabung tin atau botol atau buluh tu boleh la nak korek-korek. Kena tahan iman kat dalam dada ni, tengok duit dalam botol dsb tu. hahha. 😀 Kalau …

Read moreTabung