Month: June 2015

Koki Bandung

Salam, hi. Lama bercuti ke Sabah, kalau tak jalan-jalan cari makan tak sah. Jom ke Koki Bandung. Koki Bandung ni adalah salah satu restoran yang pernah aku singgah makan di Kota Kinabalu, Sabah haritu. Aku try Ayam Penyet dia. Sedap owh! Restoran Koki Bandung disebalik pokok Restoran ni terletak di Alamesra, Plaza Permai Kota Kinabalu, …

Koki Bandung Read More Ā»

Bukit Tabur

Bukit Tabur Pernah pegi? Untuk aku, cukupla sekali pegi. Lantakla dari pujukan manis kengkawan nak buat makan-makan sedap kat atas tu, aku tetap taknak pegi dah. :p BLACKLIST! Bukit Tabur. Bagi aku, kepayahan bukit ini adalah tahap “hard core” dan ianya terletak di Taman Melawati, berhampiran Zoo Negara. Ketinggian? Takdela tinggi mana, bawah 500m je …

Bukit Tabur Read More Ā»

Pati Sari Ayam

Walaupun tak sedap, ku telan jua. Kebaikan dia; Memelihara kesihatan badan Meningkatkan daya tahan badan Menigkatkan daya ingatan (mental performance) Trylah! :p Nota Kaki: BRAND’SĀ® Saripati Ayam memiliki rasa yang unik, kerana BRAND’SĀ® Saripati Ayam hanya menggunakan sari pati ayam murni yang free dari lemak dan kolestrol; tanpa tambahan pewarna dan perasa kimia.Aku akan tulis apa yang aku …

Pati Sari Ayam Read More Ā»

Sabah

Hi gang! Sape sini pernah pergi Sabah? Sabah ni besar, sampai sekarang aku masih belum habis pusing satu Sabah walau dah bape kali pegi. Banyak tempat menarik kat sana. Kalau list kan satu persatu, memang tak cukup kot satu page ni. šŸ˜‰ Negeri Sabah ni, luas. Kalau setakat nak pegi sana jumaat, balik ahad. Memang …

Sabah Read More Ā»

Air Terjun Sungai Putih Bukit Saga / Saga Hill

Air Terjun Sungai Putih Bukit Saga Korang pernah sampai, Air Terjun Sungai Putih, Bukit Saga? Kalau tak silap aku banyak laluan nak ke sini, tapi kami decide lalu Bukit Saga. Pernah hiking Saga? Trek dia best untuk buat training, kalo ada plan nak naik gunung tinggi-tinggi lepas ni. Bukit Saga ni terletak di Cheras/Ampang, Jalan …

Air Terjun Sungai Putih Bukit Saga / Saga Hill Read More Ā»