/ Tuesday, March 27, 2018

DP Ice Cream Gula Apong @ Kampung Baru KL

Assalam,

Ais Krim Gula Apong.

Korang pernah try Ice Cream Gula Apong? Dengar-dengar ais krim ni, berasal dari Sarawak. Aku last 2 week baru try makan ice cream ni, dekat Kampung Baru. Kebetulan singgah solat dekat masjid area sana.

Gula Apong, nama dia agak menarik & unik.

So dah nampak tu kita singgah, beli dan try la kan :D

Tadaaaa,


Kedai dia kecik je, ala-ala hipster sikit.


Jom masuk.


Masuk je terus nampak harga-harga ais krim.

Small Cup RM3
Big Cup RM6

Yang lain-lain tu, unavailable. So time aku try ni takde la banyak pilihan huhu

So kitorang beli yang small. Takut rasa dia tak kena dengan tekak kan.

Tadaaaaaa,


Maaf gambar tak bape cun hahaha..

Rasa dia, bagi aku takdela unik mana. Macam rasa cendol jer :p hahaha

Sebab cendol tu bukan feveret aku huhu..

Sape suka makan cendol tu, korang bole la try ais krim Gula Apong ni ya! 

Kalau nak pegi area cawangan Kg Baru ni, korang bole waze alamat dibawah,

DP Ice Cream Gula Apong,
57B-4, Jalan Daud, Kampung Baru, KL

Adios,
ASTraveler 2018

2 comments:

  1. Same, kureng sikit dengan cendol. Sebab rasanya gula apong dengan gula melaka lebih kurang sama rasa dia. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan hahhaa.. yang mana suka cendol tu, okla makan ais krim ni..

      Delete

Instagram

Followers