/ Thursday, February 22, 2018

Amazfit Pace SmartWatch / Outdoor Watch

Hi all,

Assalamualaikum!

Sape sini pakai SmartWatch Amazfit Pace? Sape pakai kita geng.

Setakat ni memang agak puas hati jugakla, pakai. Sebab banyak function yang ada. Memang sesuai untuk kaki outdoor diluar sana.

Tadaaa,

Ada HR yer

Harga memang agak murah berbanding dengan SmartWatch/GPS Watch jenama popular yang lain, seperti Suunto, Garmin, Fitbit etc. Semua cecah ribu riban kalau nak semua function available dekat SmartWatch tu sendiri.

Meh nak view sikit apa function yang ada dekat Amazfit Pace ni.

Sports;

Walk, Run Indoor, Bike


Bike Indoor, Climb, Trail Run,


Elliptical,


GPS signal boleh on tau untuk show trek kita. Taknak on pun boleh, Skip ajer.

Selain tu, kita bole tengok Compass dan cek Air Pressure (Barometer) , Lat/Long & Altitude (Altimeter).

Tak bole nak tunjuk, sebab sekarang dalam bangunan (indoor). 
Ada lagi. Kita bole cek Heart Rate (HR), Daily Steps, Weather Forecast, Sleep.


Banyak kan function dia.

Battery Life.

Setakat ni aku pakai 5days. Tapi ada orang bole pegi sampai 1 week. Tengok jugakla apa function yang kita on. Kalau banyak off, lagi jimat. Maybe bole cecah 11 hari, dekat kotak ada tulis. 

Tapi kan, kalau dah namanya SmartWatch, takkan nak off semua function kan? hahhaa

Waterproof tak?

Setakat nak bawak mandi, no problem at all. Bawak snorkeling tak pernah lagi huhu

Harga?

Harga, macam aku cakap tadi memang agak murah dari GPS watch yang lain. Paling murah setakat ni RM440 - RM600. Ni harga online seller la. Berbeza mungkin sebab warranty yang dorang kasi lama mana. Tapi kalau dekat mall, harga cecah dalam RM700 jugak. Tapi dengan setahun warranty la :)

Nak bandingkan dengan jenama lain, harga GPS watch biasa start RM1k and above. Memang agak mahal. 

So pada siapa yang bajet-bajet nak pakai GPS Watch/Multi function untuk outdoor activities, boleh la rembat Amazfit Pace SmartWatch ni. Memang sangat berbaloi!

Ok bai. Tu je nak share :p

Adios,
ASTraveler 2018

2 comments:

  1. Smart jugak eh...kite pkai fitbit je..sbb kecik je tgn..smart watch cam besar tak muat tgn hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg smart dan berbaloi. sblm ni sy pakai fitbit gak. tp saja try nk pakai pace lak. best sbb byk function :)

      Delete

360° View

Virtual Tour Mount Kinabalu

Follow@Instagram