/ Thursday, January 11, 2018

Senarai Panggung Wayang Di Malaysia

Salam wei,

Petang ni nak share pasal Panggung wayang. Pernah jejak tak?


Disebabkan aku adalah salah seorang Kaki Wayang, saje nak listkan cinema yang ada dekat dalam Malaysia ni.

Yang tak pernah dengar pun ade waaakakaka!

So aku nak listkan mengikut kepopulara-an dorang dalam Malaysia ni :p



  • Kedah [1]
  • Kuala Lumpur [2]
  • Malacca [3]
  • Negeri Sembilan [4]
  • Pahang [5]
  • Penang [6]
  • Perak [7]
  • Putrajaya [8]
  • Sabah [9]
  • Sarawak [10]
  • Selangor [11]
TGV Cinemas formerly known as Tanjong Golden Village
  • Kuala Lumpur [8]
  • Johor [3]
  • Negeri Sembilan [1]
  • Penang [3]
  • Perak [4]
  • Terengganu [1]
  • Sarawak [2]
  • Selangor [11]
  • Kedah [2]
  • Kuala Lumpur [6]
  • Malacca [2]
  • Negeri Sembilan [1]
  • Pahang [1]
  • Perak [3]
  • Sabah [1]
  • Sarawak [1]
  • Selangor [4]
  • Johor [1]
  • Selangor [2]
  • Kuala Lumpur [1]
  • Negeri Sembilan [1]
  • Penang [1]
  • Perak [2]
  • Sabah [1]
  • Selangor [4]
  • Johor [2]
KPI Cinemas - Kpi, Perling Mall
  • Johor [1]


  • Kelantan [1]
  • Perak [1]

  • Kuala Lumpur [1]
  • Melaka [1]
  • Johor [1]
  • Selangor [1]
Actualy ada lagi cinema, tapi yang kecik-kecik jelah dan tak popular pun. 

dan......

Dalam banyak-banyak cinema, mana korang prefer? Kalau aku, memang prefer GSC sebab memang tempat aku (Selangor) banyak GSC. TGV atau yang lain-lain aku tak pernah try lagi. 

Then, dengar-dengar, ada orang cakap MBO Cinema antara yang termurah. Betul ke? :p

So apepun, kalau nak tahu info lanjut korang bole tengok dalam website dorang atau google search je. Sure jumpa.

OKlah, tu je nak share!

Adios,
ASTraveler 2018

2 comments:

Followers

Blog Archive

Instagram

Tweet