/ Wednesday, January 10, 2018

McDelivery - Order Secara Online

Salam hi!

Petang ni aku nak share sikit pasal McDelivery.

Actualy, aku baru tahu jer ni. Ketinggalan maybe :p

Dulu, kalau nak delivery kena buat panggilan kan? Tapi sekarang, McDonald's ada sediakan website, untuk kita order secara online.
atau maybe boleh order melalui smartphone, dengan app McDelivery Malaysia seperti dibawah. Macam biasa, boleh download di Google Playstore.


Aku belum install lagi app ni, so not sure working ke tak? Korang boleh cuba haha

Bagaimana nak order guna McDelivery?

Senang jer, korang ikut je step yang diberi,



Mudah kan?

Bagi aku yg memang tak suka buat call, then McD pulak dah sediakan web / aps untuk order secara online, memang sangat mudah lah kan.

Selain itu, kita juga boleh track order secara online. Macam kita track barang kita dengan Pos Malaysia :D


Tapi sebelum menggunakan McDelivery ni, korang kena Sign Up dulu seperti biasa.

Sign Up, 

Masukkan details, Nama, Tarikh Lahir, No Telefon, Emel dan set Adress yang lengkap bagi memudahkan penghantaran.

Lepas tu, McD akan hantar emel untuk pengesahan dan boleh mula membuat pesanan!

Untuk bahagian adress tu, kita boleh tambah alamat baru jika nak buat pesanan ke tempat lain.


Tapi, kalau nak buat pesanan, minima order adalah RM18 dan akan dikenakan caj penghantaran sebanyak RM4.25 (termasuk GST). Untuk yang lain-lain, korang boleh baca sini 


Senang kan?

Haa, tapi aku belum try lagi order via online. Nanti boleh try. Untuk menu, aku tak sure samada ianya terhad macam KFC delivery atau tak. Harap available untuk semua menu :D

So untuk info lebih lanjut, korang boleh layari www.mcdelivery.com.my

Adios,
ASTraveler 2018

2 comments:

  1. hahaha. baru tahu gak. funny rasanya.

    dedulu zaman belajar memang call je.
    dah lama dah tak makan mcd ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgusla dh lama xmkn. fastfood ni tak bagus makan slalu :D

      Delete

360° View

Virtual Tour Mount Kinabalu

Follow@Instagram