/ Tuesday, January 9, 2018

Bukit Jugra

Assalam,

Last 2 week, aku pegi shoot outdoor dekat Bukit Jugra.

Pengantin yang bawak, kita ikut jer.


Pegi pun dah petang, nak hujan pulak tu. Tapi agak best jugakla dekat atas tu, berangin. Maklumla bukit dia agak tinggi. 

Seperti mana yang kita tahu, Bukit Jugra adalah tempat popular untuk aktiviti paragliding.

Ada 2 cara nak naik ke atas tu,

Berjogging / berjalan kaki sampai ke atas

Naik kereta

Nak naik atas ke atas tu, boleh jogging atau hiking sampai ke atas (kalau nak cepat kurusla). :p Sebab masa aku naik tu, ramai yang jogging sampai keatas. Hebat hahaa

Atau korang boleh naik dengan kereta je, lagi senang. Sebab jalan naik keatas, ber-tar elok.

Takde bayaran kalau lepak situ, kecuali kalau nak buat aktiviti paragliding. Memang ada bayaran.

Masa 1st naik tu, aku naik sampai ke atas lepas dari Rumah Api tu. Ingatkan ada lagi kt atas tu.. Rupanya, jalan closed. So aku return balik ke Rumah Api. Rupanya dekat situ je, attraction kalau nak lepak atas tu. Dan dekat situ jugakla aktiviti paragliding diadakan.

Walapun dekat atas tu space dia kecik je, tapi dia punya view memang awesome.


Bolelah lepak-lepak kat atas tu sambil makan-makan sebab ada beberapa pondok disediakan.

So sape yang nak pegi Bukit Jugra, korang search je Bukit Jugra dekat Google Maps. 

InshaAllah sampai :)

Ok bai,
ASTraveler 2018

4 comments:

  1. one day nak pi in shaa Allah. so far bukit jugra ni rate challenging ke very challenging?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg sy rate dia rate challenging jer.. sbb hiking/jalan ikut jalan tar. tp mengah jugakla sbb agak tinggi hahaa

      Delete

Followers

Blog Archive

Instagram

Tweet