Akar Kopi Cafe

Monday, December 4, 2017

Salam hi semua!

Last weekend aku ade job kat Kuantan. Dah alang-alang ada kat sana, aku try la beberapa tempat makan yang agak popular.

Yang mana sempat jela terjah kan. Masa sekarang ni memang cepat wei berlalu. huhu

Ok, tempat pertama aku pegi Akar Kopi Cafe. Cafe ala-ala hipster kan, agak menarik.

Jom-jom!


Nampak agak menarik kan?

Aku lepak sini haritu dah petang, dalam jam 6pm+ kalau tak silap.

Kaunter
Nak order terus ke sini. Self service yer

Berikut adalah antara menu-menu yang ada dekat Akar Kopi Cafe.

Semua minuman adalah berasaskan kopi, makanan berasaskan roti. 

So, haritu aku order

2x Kopi Panas
2x Roti Bakar Telur Didih

Total RM17+ 

*resit takde, maybe sebab tak mintak kot

Harga boleh tahan, agak mahal.

So, jom kita ke persekitaran nak cari tempat duduk.


Konsep rimba. Nyamuk ada jugak, maybe aku lepak dah petang sangat haha

Duduk tempat yang paling dekat. Unik kan?
Tadaaaaa!

Roti Bakar Telur Didih


Roti dia rasa unik. Tapi tak kena dengan tekak. So rasa biasa jer. Yang serbuk macam hitam-hitam tu, macam rasa kopi pun ader huhu

Kopi panas dia pulak,


Biasa je, takde ape yang special. Cuma kopi dia macam ada rasa hazelnut sikit. Yang lain, semua biasa jer huhu


So overall, aku bagi 4 bintang dari 10. huhu

Lepak situ sejam lebih gakla. Lama lepak kat situ, bukannyer ape, tempat dia unik so bergambar jela banyak :p

Suasana cafe bila dah nak malam, cantik :)


Babai, Akar Kopi. Sampai ketemu lagi :)

So sesaper yang minat nak try, korang boleh Google Map je alamat kat bawah ni;

Akar Kopi Cafe,

Alamat: 2-8, Exit Jalan Teluk Sisek, 25050 Kuantan, Pahang

No fon:  013-953 1526

Adios,
ASTraveler 2017

Post a Comment

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.