/ Friday, December 15, 2017

5 Olahraga Ringan Bantu Bakar Kalori

Salam guys!

Dibawah ni saje aku nak share, 5 olahraga yang agak senang kalau nak buat dimasa lapang.


Tapi, kalau tak mampu atau takde masa nak buat semua dekat atas ni, kita hanya perlu berjalan jer.

Berapa langkah sehari?

Nota: Tahukah anda, untuk kekal sihat kena berjalan 10,000 langkah sehari?

So kalau nak kekal sihat, kita kena berjalan kaki, minima 10,000 langkah sehari. Sekarang memang aku tengah nak maintain kan berjalan, paling minima 10,000 langkah sehari.

Tadaaaaa!

Jom!

Adios,
ASTraveler 2017

12 comments:

  1. nak kena rajin exercise balik nie.. sejak kawen tak penah exercise lgsg.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takde masa, bole berjalan je. nak kekal sihat capai 10,000 langkah sehari :D jom!

      Delete
  2. Wow bestnya! Jom bakar lemak utk kekal sihat

    ReplyDelete
  3. Weekend je boleh dapat 10K langkah ni sebab menapak dalam shopping mall :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. weekend memangkan kalau window shopping tu. lebih dr 10k steps haha

      Delete
  4. Mujurlah gang lunch Mrs.A memang suka jalan kaki jer... dari office ke Aeon S2 tapi tak tahulah berapa langkah pergi dan balik tu.

    Hari ini kalau teringat nanti nak kiralah hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk senang. beli pedometer tuk kiraan. ataupun install google fit dkt smartphone. membantu kiraan step kita hari2 :)

      Delete
  5. Agaknya 10 ribu langkah tu berapa km ye.. bab senaman ni memang kena buat ni barulah kekal fit kan :)

    ReplyDelete
  6. uish 10 ribu langkah haha sha ni rasanya 5 ribu pun taksamoai ha

    ReplyDelete

Followers

Instagram

Tweet