Zanita Selera Kampung

Monday, November 6, 2017

Salam isnin semua!

Semalam job dekat Seremban. Outdoor petangnyer dekat Port Dickson.

So, balik tu, kami singgah makan dekat R&R Mambau. Ada satu gerai tu, memang sedap. Pernah singgah tahun lepas makan dekat situ sebelum ni, Abah Niesa (kawang hiking) suggest dekat situ.

Gerai No 8


Lapar punya pasal, aku order nasi goreng. Takut nanti lapar sebelum sampai PJ.

Nasi Goreng Petai + Telur Mata
Nasi Goreng Cili Padi (kawan order)


Haha sedap beb!

1st time nampak menu ni dekat gerai, rasanya setakat ni macam takde menu Nasi Goreng Petai. Kot ade taktau la, mungkin tak perasan.

Tapi memang sedap. 

Harga? Bagi aku agak murah, sebab nasi goreng ni, lebih kurang RM6/sepinggan. Tak dapat nak bagitau details sebab takde resit. Maybe kena mintak baru dapat :p

So saper yang nak balik KL etc lalu dekat R&R Mambau arah KL dari PD, bolehla singgah gerai no 8 ni. Nasi putih pun ada, pernah try memang kebanyakan masakan dia sedap-sedap.

Btw, R&R Mambau ni tak ramai sangat orang. Maybe kalau singgah lepas isyak tu, mungkin agak sunyi jugakla.. huhu

Okla tu je nak share.

ASTraveler 2017

2 comments

  1. nasi goreng petai ?? hee~ memang terliur tengok gambarnya tapi rasa dia cemana ? okay tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. sedap hahahaa.. okla, mmg sedap. nti lau lalu R&R Mambau arah KL dr PD boleh singgah

      Delete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.