Decathlon Malaysia

Monday, November 27, 2017

Salam hi semua!

Last weekend aku pegi terjah Decathlon Malaysia. Biasa tengok kengkawan je pegi, aku tak pernah jejak walau sekali sejak buka. So last weekend decide pegi Decathlon, walaupun memula plan nak pergi SportDirect


Try korang klik gambar atas ni, gila tengok barang-barang outdoor giler murah :p

Try search kat Google Map, Decathlon near me. So, aku select paling dekat iaitu Decathlon Subang USJ. Dalam 35minit dari rumah aku.

35 minit kemudian...

Sampai pun destinasi. Decathlon Subang USJ ni dalam bangunan Giant rupanya. Aku ingatkan sebijik bangunan dia sajer.

So bila dah masuk tu, memang gila tengok barang-barang dia.


Tengok price RM15 pun dah rasa teruja. Nah tengok lagi..


Seluar hiking, murah-murah. Boleh dapat sehelai RM39 jer..


Backpack, macam-macam pilihan. Harga memang berpatutan.

Paling mahal yang aku nampak. Tapi memang puas hati & murah. Kalau kat luar maybe harga antara RM800+-
Bag yang aku sambar dengan kawan, RM199 60L. Besar wei


Bag 10L kat bawah ni harga RM10 satu. Kalau kat luar, orang dok jual harga antara RM15-RM29


Pilih-pilih, macam-macam color ader. Rambang mata :p

Nah lagi,

Sandal hiking
Alat untuk mengurut belakang badan. Memang berkesan. Dah try semalam :p
Mountain bike
Sport watch pun boleh dapat murah-murah je. Harga bawah RM100


Last sekali cam biasala ke kaunter buat bayaran. Letak je dalam tray dekat kaunter, terus appear harga kat skrin. Ok canggih :p


Tu dia hasil tangkapan last weekend, habis dekat RM300 jugakla hahhaa..Memang betul-betul rambang mata huu

Model: bff
So pada yang nak cari barang-barang outdoor yang mur-mur. Boleh la ke Decathlon. Memang rambang mata. Bawak RM1k, pun boleh habis RM1k dalam sekelip mata hahaha.. Selain Decathlon ni, korang bole ke SportDirect. Harga kat SD (SportDirect) ni pun boleh tahan mur-mur jugak.

Info lanjut, korang boleh ke website;


Adios,
ASTraveler 2017

8 comments

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.