Salam hi semua!

Last bulan November dah harini. Esok dah masuk bulan last dalam tahun 2017 ni, cepatnya masa berlalu huhu

So,

Semalam lepas terjah Decathlon Subang USJ, aku jenjalan cari makan.

Nak makan kat mana? Makan apa?

Haa, dua soalan ni memang payah nak jawabkan :p

Lepas pikir punya pikir, aku decide nak pegi makan dekat MZ Kelana Restoran. Restoran ni dulu, dikenali sebagai Ezry Kelana Kafe. Tapi Ezry ni maybe dah pindah tempat lain agaknya, atau bertukar owner.

Tapi segala menu tetap dikekalkan rasanya macam menu Ezry, oleh pemilik baru ni, MZ Kelana Restoran

Dah bape kali makan sini, so kali ni nak kasi review sikit :)

Jom lah kita intai menu.


Kitorang order,

1x Tomyam Ayam
1x Laksa
1x Roti Goyang
1x Lemon Tea
1x Air Suam

Total RM19.80

Oklah kan harga dia :D

Tomyam dia maveles. Sedap.


Not bad dia punya kaw. Boleh kasi repeat lagi nanti :D

Jom tengok laksa dia. Ni menarik. Laksa ni dalam menu tu takde pun, mungkin sebab menu baru, dorg tampal menu laksa ni kat dinding. Kebetulan member aku memang nak makan laksa. Rupanya dekat MZ Kelana ni ada jual laksa jugak.

Mai tengok!

Sebijik wei telur dia kasi :)
Tu dia....
Tengok kuah dia, pekat wei.. Banyak ikan
Bila rasa laksa ni, pergh sedap. Kuah pekat, dan banyak. Puas makan :D

Lepas tu, kita tengok set Roti Goyang lak

Roti goyang dia ni pun sedap, tak muak.


So overall memang agak sedap la makanan kat sini. Servis pun ok..

So sape nak try makan sini, korang boleh Google Map alamat kat bawah ni,

MZ Kelana Restoran,
E111, Ground Floor Kelana Park View Tower,
No 1 Jalan SS6/2,
Kelana Jaya PJ.

Adios,
ASTraveler 2017

MZ Kelana Restoran

Thursday, November 30, 2017

Hai kengkawan.

Sekarang, Hypergear ada buat jualan gudang.

Yang mana kaki outdoor, memang sesuai pakai bag hypergear ni. Mostly bag nya waterproof.


Klik gambar untuk info lanjut.

Adios,
ASTraveler 2017

HyperGear WareHouse Sale

Wednesday, November 29, 2017

Segmen bloglist.

Kali ni saja aku nak join, nak ramaikan kawan!

Kalau korang nak join, boleh klik pada banner kat bawah ni,


Comel je kan, banner dia?

Adios,
ASTraveler 2017

Segmen: Bloglist Istimewa Cikgu Ayuinsyirah

Tuesday, November 28, 2017

Salam hi.

Dah makan? Aku baru lepas, alhamdulillah :)

Meh harini nak review MB pulak..


Marrybrown Malaysia

Pernah try makan kat sini? Seumur hidup, baru last weekend aku try Marrybrown. Tu pun sebab dah ada depan mata. Kan payah nak jumpa restoran MB ni. Marketing dorg kat TV pun jarang.

Sebelum masuk makan, diorang memang dah letak menu dekat entrance tu. Rambang mata gak tengok menu-menu dia. Maklumla tak pernah try.


Kah Kah! Rambang mata tengok menu. Macam-macam ader.. Sampai tak tau nak pilih apa. Dah la  tengah laporr... Hahaha!

So, lepas belek-belek menu. Masukla order kat kaunter.

Last-last aku dengan kawan order,

1x Lucky Plate ™ 
1x Double Chicken Delight 

Tu jer. Nak try punya pasal kan. Tengok sibuk dorang dok promot ayam terbaru dia tu,


Ayam Epik katanya. So dua2 set tadi ada ayam, nak rasa :D

Tadaaaaaa,

Harga MB standard McD dengan KFC. So takdela terkejut sangat huhu
Mai kasi close up ayam dengan burger dia,


Waahh, warna keemasan ayam nyer :O

Tengok burger dia pulak, waaaa.. Tapi burger ni memang aku makan dulu sebab ayam lambat sikit dapat. Maybe, menu baru kan? Masih hot lagi :D


Dah gigit tu, memang sedap. Burger dia ala-ala burger A&W. Sedap! Tapi biasala sizenya takdela besar mana. :)

Fries pulak, sedap macam biasa, 



Dah complete semua, baru aku try ayam. Ayam dia memang rasa kari sangat dan agak rangup. Tahap kepedasan, bagi aku yang kuat makan pedas ni memang tak pedas langsung.

Overall ayam epik dia tu, 5/10. Sebab aku tak suka kalau ayam goreng perisa kari. hahaha! Macam KFC pernah buat dulu, tapi kalau nak compare dengan MB punya ayam epik ni lebih sedap kot KFC punya. huhu..

Burger, fries okla sedap. Kalau nak repeat pun akan datang, tak order kot dah ayam epik dia. Tak bape sedap la. Bagi aku. Bagi orang lain aku tak sure, mungkin sedap :D

So apapun, kalau akan datang aku nak try lain menu pulak. Burger dia pun macam-macam ade. Kena try! haha

Okla, tu je nak share.

Adios,
ASTraveler 2017

Marrybrown Malaysia

Hi semua!

Jangan lupa esok ada promo McCafe® Iced Latte (Medium)


Reedem hanya valid pada jam 8pg hingga 10mlm.

Klik pada gambar untuk maklumat lanjut :)

Adios,
ASTraveler 2017

McCafe® Iced Latte (Medium) Promo Esok!

Salam hi semua!

Last weekend aku pegi terjah Decathlon Malaysia. Biasa tengok kengkawan je pegi, aku tak pernah jejak walau sekali sejak buka. So last weekend decide pegi Decathlon, walaupun memula plan nak pergi SportDirect


Try korang klik gambar atas ni, gila tengok barang-barang outdoor giler murah :p

Try search kat Google Map, Decathlon near me. So, aku select paling dekat iaitu Decathlon Subang USJ. Dalam 35minit dari rumah aku.

35 minit kemudian...

Sampai pun destinasi. Decathlon Subang USJ ni dalam bangunan Giant rupanya. Aku ingatkan sebijik bangunan dia sajer.

So bila dah masuk tu, memang gila tengok barang-barang dia.


Tengok price RM15 pun dah rasa teruja. Nah tengok lagi..


Seluar hiking, murah-murah. Boleh dapat sehelai RM39 jer..


Backpack, macam-macam pilihan. Harga memang berpatutan.

Paling mahal yang aku nampak. Tapi memang puas hati & murah. Kalau kat luar maybe harga antara RM800+-
Bag yang aku sambar dengan kawan, RM199 60L. Besar wei


Bag 10L kat bawah ni harga RM10 satu. Kalau kat luar, orang dok jual harga antara RM15-RM29


Pilih-pilih, macam-macam color ader. Rambang mata :p

Nah lagi,

Sandal hiking
Alat untuk mengurut belakang badan. Memang berkesan. Dah try semalam :p
Mountain bike
Sport watch pun boleh dapat murah-murah je. Harga bawah RM100


Last sekali cam biasala ke kaunter buat bayaran. Letak je dalam tray dekat kaunter, terus appear harga kat skrin. Ok canggih :p


Tu dia hasil tangkapan last weekend, habis dekat RM300 jugakla hahhaa..Memang betul-betul rambang mata huu

Model: bff
So pada yang nak cari barang-barang outdoor yang mur-mur. Boleh la ke Decathlon. Memang rambang mata. Bawak RM1k, pun boleh habis RM1k dalam sekelip mata hahaha.. Selain Decathlon ni, korang bole ke SportDirect. Harga kat SD (SportDirect) ni pun boleh tahan mur-mur jugak.

Info lanjut, korang boleh ke website;


Adios,
ASTraveler 2017

Decathlon Malaysia

Monday, November 27, 2017

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.