Spicy Chicken McDeluxe Hot & Kickin' Chicken

Monday, October 30, 2017

Salam pagi!

#MondayBlues >_<

Hope mood harini ok sampai ke petang :p

Pagi ni rasa tak sabar nak review, bagitau korang yang burger terbaru dari McD ni sedap haha!


Spicy Chicken McDeluxe Hot & Kickin' Chicken

#YangTerhangat katanya..

Semalam try.

Bagi aku yang kuat makan pedas ni, memang terasa la dia punya pedas. Tapi takdela pedas giler. Errr, tapi yang mana memang tak tahan pedas tu, akan kata pedas giler la kot! haha Daging ayam dia pun tebal.

Harga:

Set biasa RM12.70
Set Double RM18+ Woo agak mahal, set burger double dia..

So aku pilih set biasa jer bukan double...

Close up sikit,

Kotak yang penuh dengan gambar cili :p 
Yang terhangat katanya..
Tadaaaa,



Daging ayam dia memang tebal ok :) Thats why kalau set doubel bukan main mahal.. 


Ermmmm, memang sedap. Boleh repeat lagi nanti sementara ada.. 

So, overall bagi aku sedap & agak pedas. Tapi nak compare dengan Korean Burger, lagi pedas Korean Burger kot :)

P/S: errr actualy, burger Spicy Chicken McDeluxe ni memang dah lama ada, tapi McD dah upgrade kepada set Hot & Kickin Chicken, lebih kepada kepedasan dan ketebalan daging ayam compare dengan set Spicy Chicken McDeluxe yang sebelum nyer. Aku harap McD akan maintain kan set pedas ni sampai bila-bila :p

OK bai,
ASTraveler 2017

12 comments

  1. Saya memang suka spicy chicken mcdeluxe tapi belum rasa yang extra hot ni lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau suka yg tu, awk akan lg suka yg ni hahahaha. try!

      Jomla farah join GA sy lagi

      http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

      Delete
  2. Nanti nak try jugak ni. Dah biasa makan mcdeluxe yang lama. mcd nak try buat comeback macam diaorang buat untuk ayam goreng tu ke? padahal ayam goreng tu dah lama kan. bile dieorang promo gile-gile, baru orang terkejar-kejar. sebelum ni orang buat rilek je dekat ayam goreng mcd

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi. nk buat gitu kot. try buat comeback. tp sedapla dari yg lama.. makin pedas.. daging pun tebal

      Delete
  3. agak pedas tk jadi lerr nak try. mek tk suka makan pedas huhuhu. tp nampk gebu je ayam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kalau awk yg mmg kuat pedas. takdela hangat sgt.. boleh je telan. relax je ahahha. mmg daging ayam dia tebal.. tak macam sblm ni..

      Delete
  4. Sedapnya.. tapi kalau yg double.mahal juga kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah double mahal. RM18+ terkejut gak ahahaha

      Delete
  5. fevret busyra la ni kalau ke mcd. hehe

    ReplyDelete
  6. dah try yg ni. pedas gila kot sebab lidah memang jenis tak tahan pedas. suka yg sebelum ni lagi. tak suka yg baru ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahah so bg orang yg xtahan pedas, mmg akan kata pedas gila. tp sedaplaaa mcmni :p

      Delete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.