Restoran Makanan Cina Muslim Mohd Chan

Friday, October 27, 2017

Assalam,


Sape penah try makan dekat restoran Mohd Chan? Actualy banyak cawangan dia.

Aku try pun, sebab member asyik ajak je makan kat situ. Hahaha!

Mula-mula dulu aku tanya gak, "Sedap ker?", "Apa yang sedap?" Sebab chinese style kan, aku tak berapa minat.

Tapi,...

Sejak 1st time try, sampai sekarang rasa nak singgah makan jer. Memang best. Makanan pun sedap-sedap.

Patutla ramai..!

1st cawangan Mohd Chan yang aku try, dekat Shah Alam. Kali kedua dekat Kelana Jaya.. Dan berkali-kali la juga repeat makan. Try-try menu yang ada. Rata-rata semua sedap!

Jom kita explore apa yang ada,


Rambang mata kan? Harga pun boleh tahan..

Minuman dia pulak, semua nampak sedap! :)


Haritu aku try dia punya Special Menu, 

Nasi Goreng Mohd Chan Seafood Special, RM15.90

Mai close-up.


Memang sedap OK :D


Popia goreng dia pun sodap!


Kawan aku cakap, mee sup dia pun sedap. 

Overall memang sedap. 

Tapi, entry kali ni aku tak dapat nak review details. Lupa nak snap resit bagai. Nextime review lg lah!

So, kalau korang nak try boleh ke website diorang ni.. 


Memang superb!

Okbai,
ASTraveler 2017

7 comments

  1. Dah lama tak makan dekat sini. Last dulu masa degree. Time tu ada kawan ajak lepak, plannya makan berempat. Sekali sorg tak jadi. Tinggal bertiga. Lepas tu pulak kawan A ni pergi tinggal saya dengan kawan B. Tup tup hari ni kawan B jadi suami saya hahahahha

    Aduh kenangan betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahah ada kenangan manis plak dkt restoran Mohd Chan ek :p tahniah haha!

      Delete
  2. assalammualaikum..wahh sedapnya semua tu,selalu nampak restoran ni tapi belum berkesempatan untuk singgah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. nti singgah tau.. memang sedap mkn kt sini. cuma harga dia agak mahal skit. sekali sekala boleh la :)

      Delete
  3. Alaa, jauh pula..
    Turun SHah ALam nanti bole la singgah. Sup dia nampak sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia banyak cawangan kaklong.. bole search kot2 tmpt kaklong ada..

      Delete
  4. GV suka makan juga di Mohd Chan restaurant. Paling best Dim Sum ayam, Hong Kong Milk Tea dan Mee Wantan Roasted Ayam. GV selalu makan di cawangan Bangi. Terbaik. :D

    ReplyDelete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.