Pormtip Thai Again

Tuesday, October 31, 2017

Salam selasa!

Last october dah wei. Cepat masa berlalu..

>.<

Last weekend, aku terjah Restoran Pormtip Thai lagi. Kawan aku ajak, dia teringin sangat nak makan tomyam kat sana.

So aku pun on jer, sebab dah lama gak tak makan kat sana..

Makan kat pormtip ni, selalu pun takpe, sebab hampir semua menu diorang ni padu!

Paling syiok makan kat situ, tomyam dia. Fuh!

Dalam banyak-banyak restoran, kat sini paling kaww punya tomyam. Superb lah!

So malam tu, aku order,

1x Bihun Tomyam Small RM9.90
1x Green Curry Small RM10.90
1x Telur Dadar Special RM5.90
1x Air Kosong
1x Ais Lemon Tea RM3.50

Total semua termasuk GST/Service Charge RM37.80+- macamtu.

Mahal kan? haha! Tapi jangan risau, kuantiti dia memang banyak. Kalau tak kuat makan, satu mangkuk boleh share 2-3 orang sekali makan hihi

Mai close up,


Mengancam tak color tomyam dia? :p

Green Curry pun salah satu feveret aku. Sebab sedap woooo


Phewwww haha!

Telur dadar special pulak


Overall memang puas hati. Sesiaper yang belum pernah try lagi makan kat sini, kena pergi try ok. Memang sedap dan wajib rasa :p

Nak pegi, boleh Google Map alamat kat bawah ni

Pormtip Thai Restaurant

No. 83, Ground Floor, Jalan Dwitasik 1, Dataran Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri, 56000, Kuala Lumpur MY

Dibuka setiap hari, dari jam 11.30pg hingga 12mlm

Okbai,
ASTraveler 2017

10 comments

  1. Uii, pekatnya kuah..
    Confirm sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg maveles. kena try nanti. tp rasanya dia ada cawangan kot. tp xsure kt mana

      Delete
  2. ya Allahh sedapnya tngok tomyam tuuu.. hehe

    ReplyDelete
  3. mee hoon tomyam tu sedapnyeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk je pun dah rasa macam sedap kan? ape lagi. try la hehe

      Delete
  4. Suka mkn tom yam..tgk tom yam tu sambil telan air liur

    ReplyDelete
  5. akk mmg suka tomyam. klu tiba2 tekak tingin nak makan, terus masak sendiri.. haha

    ReplyDelete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.