Carousell

Thursday, October 26, 2017

Assalam semua, salam khamis.

Kejap betul khamis >.<

Pagi ni aku nak share sikit pasal, Marketplace Terbesar Dalam Malaysia.

Pada seller online, mesti dah tahu dan dah biasa tengok beberapa platform jual/beli yang popular kat Malaysia ni, antaranya




Yang aku senaraikan kat atas ni, memang top dah kat Malaysia ni. Mostly, semua aku dah try. Paling best bagi aku sebagai seller online kecil-kecilan ni, Mudah.my.

Macam 11Street & Lazada, kalau nak beriklan agak ketat sikit syarat-syaratnya. So aku tak try la :p

Tapi ada lagi satu platform yang agak baru dan agak best untuk berjual/beli yang aku nak share pagi ni iaitu;

Actualy, platform ni takdela baru sangat, kalau baca details, carousell ni ditubuhkan pada tahun 2012. Dah 5 tahun. Tapi baru nak naik, dengan dia punya duta iklan, Zul Arifin tu :p

Aku buka akaun carousell ni, pada bulan Mac 2017.

Tada....


Jemput la follow kalau sudi :D

Bagi aku carousell ni best sebab:

1. Ada live chat
2. Boleh leave +/- feedback
3. Interface yang menarik
4. Mesra pengguna

Selain tu jualan pun agak laju, dari yang lain-lain..

Antara feedback yang aku terima setakat ni,


Alhamdulillah setakat ni 98% +ve feedback aku terima dari buyer/seller dalam carousell. 2% lagi tu, -ve feedback yang aku dapat, padahal diorang yang buat hal. Sedih betul. haha!

Bab feedback ni memang kena jaga. Kalau banyak -ve dari +ve, susahla kita nak jual atau beli barang melalui carousell.

So pada sape yang belum ada akaun carousell, jom la sign up. Sementara FREE sepenuhnya! Mana la tau kan akan datang kena bayar..

Seriously, Carousell memang platform paling best setakat ni. Kalau ada dengar-dengar kata scammer ramai, mana-mana pun ada scammer. Cuma kita sebagai seller/buyer kena lebih berhati-hati.. :)

KBai,
ASTraveler 2017

2 comments

  1. Kena godek-godek ini.. Aritu ada buka rasanya tapi pastu lupa.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg carousell tgh hot skrg ni.. try godek blk :p

      Delete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.