Resident Evil

Thursday, January 5, 2017

Salam,

Pernah tengok Filem Resident Evil (R.E)?

19 Januari 2017 ni, dah nak keluar dah yang final sejak sekian lama..Resident Evil, The Final Chapter.

Pelakon utama dia, Milla Jovovich. Cun wei, orang Ukraine! Heroin dia memang tak pernah tukar. Si Milla tu jerla.. Dalam movie tu, nama dia Alice.

Mula-mula aku ingatkan heroin dia si Jill Valentine tu, rupanya bukan. Si Alice tu lagi super kuat. hahha!

Movie ni start dari Tahun 2002. 1st time aku tengok dulu, pada tahun 2004 kalau tak silap, bertajuk Apocalypse. Aku terbeli CD yang orang dok jual, seller yang datang jual dari bilik ke bilik dekat Kolej Mawar, UiTM dulu. hahah!

Aku main beli je masa tu, tengok cover macam best. Padahal R.E Apocalypse, dah siri yang kedua.

Bila best layan R.E Apocalypse, aku mula terjebak dengan movie ni, then sampai sekarang still follow!

Walaupun ada certain-certain part yang agak tak logik, tapi still the best bagi aku. Sampai game pun aku layan, tapi takut hhaha!

Marathon kita balik dengan movie ni,

1. Resident Evil (2002)
2. Resident Evil: Apocalypse (2004)
3. Resident Evil: Extinction (2007)
4. Resident Evil: Afterlife (2010)
5. Resident Evil: Retribution (2012)
6. Resident Evil: The Final Chapter (2016)











Paling syiok, Resident Evil: Extinction (2007). Memang banyakali kot tengok. Tak jemu. So, Final Chapter ni memang tak sabar nak tengok apa kesudahan yang selama ni tak habis-habis. Maklumla ketua orang jahat tu kuat. Cipta sesuatu untuk diri dia kuasai dunia dan biarkan semua orang dalam dunia ni, kena virus jadi hantu. Macam-macam. hahaa..

Pada siapa yang belum pernah tengok movie ni, korang carila mana-mana pegi download. Tengok dari mula sampai Final Chapter yang bakal ditayangkan pada 19 Jan 2017 ni..

Tak sabar wei! Harap-harap jalan cerita dia best..

Nah kasi tengok sikit Official Trailer, R.E The Final Chaper,


 Sape kat sini perminat filem ni? Kita geng!

OkBai,
ASTraveler


4 comments

  1. Hihihi saya,..satu citer RE pun tak pernah khatam tengok sampai habis 😊

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok lagi, nanti nak try layan la. Kena kumpul semua series ni baru boleh start,haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kumpul smua siries. baru bole paham citer. apa pun citer ni mmg best..

      Delete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.