Assalam,

err, kali ni aku nak share pasal 8Share. Tau 8Share? 8Share ni boleh buat duit, kalau kita selalu share artikel yang 8Share bagi kat kita untuk share.

Baru-baru ni, aku dah #CashOut RM50 dari 8Share. Boleh tahan cepat jugak dari Nuffnang yang dah bertahun-tahun aku join. 8Share ni, baru jugak aku join. Dalam tahun ni, dah boleh cash out duit.


Cepatkan?

Senang jer nak join. Free sign up, then kita share link dekat media sosial popular macam,

1. Facebook
2. Twitter
3. Google Plus

Kawan-kawan kiter klik, kita akan dapat reward berbentuk duit. Paling minima untuk cash out, RM50.

Proses aku cash out ke akaun maybank aku haritu, takdela lama sangat. Dalam seminggu+. Alhamdulillah dapat jugak dari takde.

So pada yang saper aktif online, macam FB, twitter dsb. Korang boleh join 8Share ni. Nak join, korang boleh sign up dekat link bawah ni.


Then, jangan lupa download Aps 8Share dekat Play Store. Dalam fon nanti, lagi senang nak share :D

Daftar sudah, download Aps sudah. Kemudian, share! Mudah..

Ni lepas aku CashOut, dah earning RM7.20

Contoh kalau nak share artikel dari 8Share,
Aku akui, 8Share memang lagi cepat dari Nuffnang. Dah lebih RM50 aku earning dalam 8Share untuk tahun ni. Kalau Nuffnang, dah lebih dari 6tahun, baru dapat CashOut sekali, tahun lepas RM50. Lama kan? hahaa!

So ape lagi, korang try pulak 8Share. Daftar free je, tak kena bayar pun :)

GOOD LUCK!

Eh jap, nak intai bape dah aku earn dekat Nuffnang lepas CashOut tahun lepas..

Baru RM18.49. Dah lebih setahun :p *lambat


Tips: Kena rajin share la. Kalau tak rajin, takde jugak duit masuk bergolek dalam akaun 8share :p

OkBai,
ASTraveler

Mudahnya Buat Duit Dengan 8Share

Wednesday, November 2, 2016

Salam semua. Salam 1 November! :p

Harini aku dengar cerita dari kawan aku sendiri. Diorang hiking Gunung Nuang, sabtu lepas. Dan takde prepare apa-apa.

Then lepas tu, apa yang diorang rasa?

Tak sangka Gunung Nuang tu tinggi. Ingatkan macam bukit biasa.

Sepatutnya;

* Kena review/google search dulu info tentang gunung yang kita nak naik.. Jangan main redah jer huhu

* Disebabkan diorang ingat sebuah gunung tu macam naik bukit biasa-biasa..So diorang tak prepare apa-apa. Hiking sehelai sepinggang je. Pegi hiking gunung dengan bag yang terisi sedikit makanan




Tak prepare barang-barang keperluan, seperti

* Waterproof case untuk barangan yang tak boleh kena air macam smartphone. Disebabkan tak bawak waterproof case, smartphone rosak masuk air. Tak sangka hujan lebat.

* Rain Coat, kalau hujan. Raincoat sangat penting. Kalau tak bawak, then hujan pulak turun dengan lebat. Memang sejuk menggigil. huhu. Silap-silap boleh demam.

* Kasut hiking. Kalau boleh pakai kasut yang sesuai bila nak hiking masuk hutan. Tambah-tambah naik gunung. Nak jimat, pakai kasut getah. Kalau pakai kasut jogging. Akibatnya ada salah seorang kawan diorang, terseliuh kaki. huhu

* First Aid. Penting. Kalau la terkena gigitan serangga, terluka kena duri dsb.

* Headlamp. Trekking dalam gelap. huuuu bahaya..

* Makanan/minuman untuk tenaga. Makanan/Minuman kena bawak secukupnya. Kalau makanan/minuman takde. Pun payah jugak. Nanti pengsan dalam hutan. Bergantung pada gunung apa kita nak naik. Kalau setakat naik Broga, takkan nak bawak makanan penuh satu bag kan? :)

So, barang-barang yang aku mention dekat atas ni sangatla PENTING. Jangan ambil mudah. Pada siapa yang plan nak hiking tu, at least kena prepare barang-barang keperluan. Kalau masuk hutan, bukan macam kita masuk mall besar-besar dalam bandar tu. :D Dunia dalam hutan lain, sedikit sebanyak kita kena timba ilmu hutan juga sikit.

Nak baca banyak info, korang boleh join forum Gunung Online atau boleh join group Hiking Camping Around Malaysia (HACAM) dekat facebook.

Okbai,
ASTraveler

Pentingnya Persediaan Dan Barang Keperluan Ketika Mendaki

Tuesday, November 1, 2016

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.