Hot Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah

Thursday, December 22, 2016

Hi semua.

Kali ni aku nak update, ada satu restoran dekat Seksyen 7, Shah Alam ni memang agak murah.

Lunch dekat Restoran Hot Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah.

Ni 1st time aku singgah. Sebab dah tak tahu nak makan apa, lunch haritu.

Bukan harini ek. 

Set Nasi Kukus dengan Ayam Goreng Berempah dia.. Just RM5.50. Air dekat dalam balang FREE.! Ada dua balang;

1. Air suam
2. Air Manis.

Time aku singgah haritu, dapat rasa air sirap campur ape entah. Yang ni versi sejukla. Berais. Tapi takde ais ketul-ketul dekat dalam gelas :p



Nahh tu dia murahkan? Sekali makan, RM5.50 untuk set Nasi Kukus. Banyak pulak tu. Air free jer.. Tapi kalau tak suka air Free tu. Nak order lain pun boleh, tapi kena bayar.

Haritu, aku order;

1x Set Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
1x Nasi Putih + Tomyam Ayam Pedas
1x Telur Dadar
1x Milo Ais
2x Air sirap (FREE)

Total: RM15. ada sen sen. Aku lupa :p Kenyang beb, murah pulak tu..

P/S: Set Nasi Kukus cedok sendiri. Air free pun amik sendiri. Lain-lain order jer diorang hantar.

Tomyam dia memang not bad.



Ala, lupa nak snap gambar kawan aku makan set Nasi Kukus :p hahaha

Takpelah. Nanti korang tengok sendiri.. Yang penting sedap!

Nak cari kedai ni, aku tak sure alamat. Google pun tak jumpa sebab aku rasa kedai ni baru bukak. Terletak sederet dengan Kedai Gadgets World 666.

Korang waze jalan ni,

 Jalan Plumbum X 7/X, Pusat Komersial Seksyen 7 Shah Alam. InshaAllah jumpa.. Kalau salah sorry :D

OkBai,
ASTraveler

4 comments

  1. sedap tu. nak pi rasa la makanan kat sana...

    ReplyDelete
  2. Ok dah rasa tadi. Singgah balik dr weststar. Biasa je. Ok la. Tp kuah dia sedap. Dan harganya mmg berbaloi. Ada masakan panas jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn ns kukus tu ek? hihi. hrtu order tomyam. not bad la. harga mmg murah kan :)

      Delete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.