Diet

Thursday, December 8, 2016

Salam hai!

Dah lama tak post blog. Sekarang dah nak masuk minggu kedua bulan Disember 2016. Oh, lagi beberapa hari je lagi nak masuk tahun baru 2017.

Apa plan?

Nak cakap pasal plan, memang semua benda kita nak buat kan? Itu lah, ini lah.
Last² satu pun tak dapat buat, sebab tak tahu yang mana satu nak buat hahaha!
Lately aku busy sikit, dengan kerja² partime. Making album lah, shoot sana sini. Penat wei. Tapi sabar jelah. Hidup mesti diteruskan.

So, balik pada topik. Kali ni macam lain sikit topiknya. Bout diet. Actualy aku nak start diet balik, macam 3tahun yang lalu. Try la #eatclean.

Er, sebab apa tetiba nak diet?

Sebab badan ni makin lama makin comel. Hahah. So berdiet lah sekarang ni. Baru bape hari start. Tadaaaa, ni #breakfast pagi tadi. 

Scramble Egg Sandwich Blackpepper


Nilai kalori (kcal) dalam 185kcal. Sikit kalori nya sebab homemade maybe. Saya refer aps yang boleh kira kcal makanan. Nak kata tepat sangat tu, tak jugak. Tapi at least kita tahu nilainya +-.

Sebelum aku mula diet yang seimbang pada tahun 2013, memang kena banyak membaca.

Antara blog yang aku baca dan refer;

2. Zaki Khan (Kalau nak eatclean/built body)

Memang banyak info untuk kita tahu dan paham sebelum kita nak mulakan apa-apa jenis diet sekali pun.. Jangan main taram jer. Tak paham konsep, lepas tu diet. Bila diet tak kurus-kurus, nak salah kan siapa? hahahaa!

Bagi aku, dalam banyak-banyak diet. Aku pilih diet yang seimbang. Taknak diet yang mengarut-ngarut sampai boleh jejaskan organ dalaman kita dsb.

Okla,

setakat ni je dulu aku nak share. Nanti aku share lagi siap resepi diet yang aku try dekat rumah :D

Bai,
ASTraveler

2 comments

  1. Lepas makan sandwich, makan salad je pulak. Makan salad saje pun sedap gak as in between snack

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.