Penawar Virus Kencing Tikus

Monday, July 18, 2016

Salam,

Actualy semalam, ada terbaca pasal virus kencing tikus. Berikutan dari virus kencing tikus ni, terbaca ada penawarnyer. Sejauh mana betulnyer not sure. Ade suruh cousin try, untuk wife dia. Kita tengok, mujarab ke tak.

Penawar virus kencing tikus yang dimaksudkan, ialah minum air rebusan serai. Baru 1st time dengar setelah di google search. Terbaca, pesakit ni cuba, alhamdulillah mujarab.


Bahan-bahan dia, beberapa batang serai dan daun-daunya sekali direbus. Lepas tu, minum. InshaAllah dengan izin Allah, kita bebas dari virus kencing tikus.

Allah SWT jadikan sesuatu, tidaklah ia dengan sia-sia, InshaAllah.

AkuSeorangTraveler

10 comments

  1. Alhamdulillah tq for sharing this tips. Salam perkenalan dari sy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 :) sebelum ni tak tahu juga. terbaca, tu yang tahu :) salam kenal jugak!

      Delete
  2. serai eh? menarik..done follow back, tq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah serai. apa yg dibaca la. sejauh mana kebenaran, not sure! ikhtiar je :D inshaAllah

      Delete
  3. pe rasa dia eh..takut tak leh nk telan jek..kalau air rebusan halia okey lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpernah rasa jugak. lau air rebusan pucuk betik tu penahla, penawar denggi. huhu. pahitttttt sgt huhu

      Delete
  4. serai bau sedap.. hihi follow back okay :)

    ReplyDelete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.