Teh Tarik Place

Friday, April 29, 2016

Salam,
Pagi semua!

Ahad lepas, aku ade singgah lunch dekat Teh Tarik Place lepas shoot. 1st time makan situ. Restoran nampak exclusive, jom kiter masuk! :D Ader orang lanjer ;)





Restoran punya deco nice, siap beraircond. :) Bila dah ada tempat duduk, kita intai menu pulak. Aku baru 1st time masuk makan restoran ni, tak tau jenis menu yang diorang serve. Kawan bawak, kiter masuk jer. 

Jom intai menu!



Menu agak menarik. Macam-macam jugak yang ader. Disebabkan lunch, aku order makanan yang berasaskan nasi. Nasi Goreng Kampung. Kengkawan order Laksa denga Mee Kari. 3x Air kosong, 1 Sirap Bandung. Total semua, tak sure sebab kawan sorok resit. 

Orang belanjer, orang belanjer! :p 

*Nak order, kena tulis dekat kertas yang diorang sediakan. Then bawak ke kaunter, terus bayar.



Nahh, Mee Kari, Laksa dengan Nasi Ayam. Err, kenaper aku order Nasi Goreng Kampung tapi dapat Nasi Goreng Ayam. Mula-mula ingat nak return, tapi disebabkan servis dorang agak slow dan aku pun dah lapar. Makan jerlah. Lagipun dah bayar.




Rupa Nasi Goreng Ayam agak menarik dan banyak. Berbaloi dengan harga. Tapi, bagi aku rasa dia takde la superp wow. So so lah. Janji kenyang.

Laksa dengan Mee Kari, kawan kata sedap. Licin gak aku tengok dorg makan. Cuma ada rasa manis-manis sikit. Maybe, owner Teh Tarik Place ni, asal kelantan :)

View disekitar Teh Tarik Place cawangan Putrajaya ni agak menarik. Boleh nampak Masjid Besi dari jauh :) Tapi sayang, masa tu jerebu. So nampak langit putih jer, tak biru.



So, sesaper yang nak try makan sini korang boleh #waze alamat kat bawah ni,

Teh Tarik Place,
AYER@8
C1-G-2, Ayer@8
Jalan P8G, Presint 8
62250 Putrajaya.

Teh Tarik Place ni banyak cawangan, untuk info lanjut korang boleh view website diorang


OkBai,
AkuSeorangTraveler

Post a Comment

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.