Restoran Periuk Belanga

Thursday, March 10, 2016

Assalam hi,

Selamat petang! Semalam, aku pegi jenjalan cari makan area Kelana Jaya, yang paling dekat dengan aku. Sesajer balik dari kejer, nak makan kat luar. Nak try sekali lagi masak Lemak Udang Cili Padi.. Opsss! Heeee.

Disebabkan tengahari, aku tak makan nasi sebab dah jemu nasi yang dijual dekat foodcourt area opis. Tahan lapar sekejap untuk makan petang di Restoran Periuk Belanga..

Pernah try? Actualy ada lagi beberapa cawangan dia dekat beberapa tempat lain..
Jom masuk, kita intai menu




Nah tu dia, mengiurkann... :p

Side desert ni pulak, 1st sekali yang aku pandang haaa tu dia, aiskrim. Musim panas ni, best order satu kan. Merasa kekekee



Puas dah membelek, so kitorang decide order,

1x Nasi + Masak Lemak Udang Cili Padi
1x Telur Dadar
1x Rojak
1x Air Kosong
1x Teh O Ais

Total semua RM25+

Nahhh tu dia, air dengan aiskrim sampai dulu. kekeke


Menunggu masak lemak pulak.. 



dan rojak....


Apepun overall memang sedap la. Masak lemak dia sedap, pedas. Udang pun banyak...So, kalau ada yang nak try, korang boleh google map ikut alamat bawah ni. Yang aku bagi ni cawangan Kelana Jaya. Actualy dia banyak cawangan. Korang boleh google search je mana-mana cawangan. Aku cari website adress dia takde lah pulak.

So ni alamatnyer,

Restoran Periuk Belanga (Kelana Jaya)

Address: Jalan SS 6/20a, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Waktu operasi, tak sure.




Kalau nak tempah/tanya apa-apa boleh hubungi no yang ada dalam gambar ni,


Okbai,
AkuSeorangTraveler

2 comments

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.