Assalam,

Korang kenal pelakon antarabangsa, Gal Gadot? Kalau film terbaru dia, Batman Vs Superman.


Dan dia adalah pelakon/model dari Israel. huhu. Sedih betul. Selama ni aku minat pelakon ni kot.. huhu. 

Antara film yang dia pernah lakonkan,

YearTitleRoleNotes
2009Fast & FuriousGisele Yashar
2010Date NightNatanya
2010Knight and DayNaomi
2011Fast FiveGisele Yashar
2013Fast & Furious 6Gisele Yashar
2014Kicking Out ShoshanaMiritIsraeli film
2015Furious 7Gisele YasharPhotograph/Archive Footage
2016Triple 9Elena
2016Batman v Superman: Dawn of JusticeDiana Prince / Wonder Woman
2016CriminalJill PopePost-production
2016Keeping Up with the JonesesPost-production
2017Wonder WomanDiana Prince / Wonder WomanFilming
2017Justice League Part OneDiana Prince / Wonder WomanPre-production
2019Justice League Part TwoDiana Prince / Wonder WomanPre-production

Plan nak tengok sekali lagi film Batman VS Superman, langsung tak jadi sebab tau Wonder Women ni orang Israel. Pernah join Israel Army lagi.. :(

Okla bai,
AkuSeorangTraveler

Gal Gadot Wonder Women

Wednesday, March 30, 2016

Assalam,



Kenaper google ads aku tak keluar-keluar ek.. Pihak google suruh aktifkan blog 1st yang aku daftarkan dulu, tapi blog tu dah lama delete.

Delete sebab, sebelum ni google ads tak pernah nak approve pun application. Tahun ni baru approve. huhu

Ade sesaper boleh bantu? :-/

Google Adsense

Assalam,

Setakat ni, ramai jugak yang bertanya dengan aku.

"Sis, kamera apa yang sesuai untuk bawak gi jenjalan, atau travel? Tak puaslah kalau guna fon. Boleh sugestkan tak DSLR apa yang sesuai?"



Yer, memang pakai fon tak puas. Tak sama fungsi dia dengan DSLR atau dengan kamera-kamera yang seangkatan dengannyer.. Tapi, pakai fon kita boleh live update ke media sosial, update tempat yang kiter berada sekarang, dan siap share location lagi? Walau dalam kapal terbang pun, boleh update terus gambar sayap dan awan haha.. Tak seronok? :D

Fon sekarang pun makin lama makin canggih, dengan hasil gambar yang superp wow seperti iPhone. Harga? RM3k keatas kot. Mahal. Hanya sesetengah orang je mampu. Jenama-jenama lain macam Samsung, Huawei, Lenovo pun tak kurang hebatnya. Dah canggih. Tapi belum mampu capai gambar macam DSLR hasilkan. Betul? Bagi saya lah. Sebab tak pernah guna iPhone :p

Untuk soalan tu, bagi pendapat aku. Kamera yang paling sesuai nak bawak travel merata, adalah kamera mirrorless.

Eh, kenapa bukan DSLR?

Mirrorless camera ni, fungsi dia lebih kurang atau sama dengan hasil gambar dari DSLR jer pun. Aku pilih mirrorless lebih sesuai untuk bawak travel sebab ianya lebih kecil dan mudah nak bawak kemana-mana. Kalau DSLR, saiz agak besar berbanding mirrorless. Traveler ala backpacker macam kiter ni, sesuai bawak barang-barang kecik je. Kalau besar-besar ni, payah nanti. Macam-macam hal. Nanti bag pun tak cukup satu! :p

Ni contoh mirrorless camera yang best untuk kiter bawak travel,



Jenama macam-macam, pilih je yang mana suka dan ikut duit poket memasing. Hasil gambar jangan risau memang superb macam DSLR. Malah fotografer jalanan pun ada yang shoot guna mirrorless jer, tak perlu angkut kamera besar-besar macam DSLR.

Mungkin sesetengah orang lebih prefer DSLR dari semua kamera. Betul, sebab gambar sangat superb kalau kena gaya. Tambah-tambah, mana yang ada lebih duit poket tu, beli yang Full Frame, gambar sangat cantik.

Cuma bila travel, nak bawak kamera besar-besar jadi leceh. Risiko jugak tinggi, takut diragut. DSLR memang peragut intai jer.

Pengalaman aku hampir diragut akibat saje bawak DSLR jenjalan, shoot pemadangan di Taman Tasik Taiping konon. Tapi alhamdulillah, mungkin disebabkan peragut tu malas turun dari motor.

Dan.....aku pulak, rasa tak sedap hati, jalan jejauh sikit sambil pikir plan B kalau peragut tu turun. Nak lari sekuat hati, pegi tempat yang ramai orang. huhu

Takde apa yang berlaku. Peragut tak jadi ragut. Mungkin sebab tetiba banyak lak kereta lalu. :)

DSLR sekarang jangan ditayang sangat, tambah-tambah kalau sorang-sorang. Bahaya. So memang risiko sikit kalau nak bawak jalan-jalan. Dan bagi aku mirrorless ok, sebab kecik. Bukan takde risiko, tapi kurang risiko berbanding kita nak bawak DSLR merata. Kecuali kita travel group. Selamat sikit.

Atau kalau nak lebih kecik lagi, bawak GoPro. Tapi, lemah pada bateri. Memang tak tahan lama. huhu!

Sesetengah orang nak jugak pakai DSLR, boleh. Takde masalah. Tapi kena lebih berhati-hati :)

Sebelum beli Mirrorless Camera ni, korang kena tahu saiz sensor dsb. Sebab macam-macam jenis dan jenama ada dekat pasaran. Antara jenis sensor yang ada,

- sensor APS-C
- sensor Four Thirds
- sensor Nikon CX (1 inci)
- sensor kecil 1/2.3 inci (Pentax Q)


dan berikut adalah gambaran saiz sensor,


Makin besar saiz sensor, makin bagus gambar..

Aku pun takla arif sangat pasal benda alah ni sebenarnya. Nak ajar lebih-lebih pulak kang tersalah, naya hahaa. So nak tau lebih lanjut korang boleh tanya mr. google search la yer..

So, pada siapa yang masih tercari-cari kamera apa yang sesuai. Aku suggestkan Mirrorless Camera la. Lebih kecik, kurang risiko, lebih senang dibawak.

Okbai,
AkuSeorangTraveler

Kamera Apa Yang Sesuai Untuk Bawak Travel?

Tuesday, March 29, 2016


TRAVELOG SYAHADAH
Harga: RM14.00
Harga kat sini: RM10.00

Pos SM RM6/SS RM10
Whatsapp +6011-14922333

Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-366-013-1 
Tarikh Terbit: 9 Jun 2010
Jumlah Muka Surat : 168
Berat (kg): 0.24
Lahir dalam keluarga yang beragama Kristian tanpa pegangan yang kukuh mahu pun suatu petunjuk atau panduan untuk menempuhi asam garam kehidupan benar-benar mengajar aku erti kesabaran, mujahadah dan menghayati prinsip-prinsip agama setelah memeluk Islam. Selama 22 tahun saya hidup dalam kegelapan jahiliah. Terlalu banyak onak duri yang pernah saya lalui dan  tempuhi. Allahu Akbar… betapa hebatnya dan sempurnanya syariat Islam sehingga mampu mengubah seluruh kehidupan saya.
Berjalan di atas muka bumi Allah demi menyambung tugas para Nabi dan para Rasul. Ia bukannya suatu pilihan. Tetapi tugas ini merupakan kewajiban bagi setiap individu Muslim. Cuma, di sana terdapat perbezaan dari sudut uslub dakwah mengikut kemampuan, situasi dan tempat. Apa pun, tugas ini perlu dititikberatkan bagi tiap-tiap individu walau apa pun profession dan bidang yang diceburi. Ia merupakan sumbangan kita kepada Islam yang kita anuti dan yakini.   
Golongan seperti kami terpaksa berhadapan dengan pelbagai halangan dan dugaan di awal keIslaman. Disisihkan keluarga, saudara mara, kawan-kawan bahkan orang tersayang, merupakan saat yang amat sukar bagi kami. Mengubah landskap kehidupan jahiliah kepada taat dalam ajaran Islam amat memerlukan kesabaran dan mujahadah yang tinggi. Ketika itulah kami amat memerlukan bimbingan, sokongan dan bantuan dari pihak berwajib mahupun individu yang prihatin. Mudah-mudahan coretan kisah suka duka perjalanan hidup yang saya rakamkan di dalam Travelog Syahadah ini memberi kesedaran dan keinsafan kepada pembaca, terutamnya kepada kalangan Melayu Islam yang berada di dalam dilema, 
  1. Dilema antara bangsa Melayu dan agama Islam
  2. Dilema antara adat dan adab.
  3. Dilema antara syariat Islam dengan jahiliah.
  4. Dilema antara rahmat dan laknat. 
Mudah-mudahan buku ini memberi kesedaran kepada pembaca khususnya remaja yang masih tercari-cari apa itu erti sebuah kehidupan. Menyingkap rahsia bagaimana Islam mampu mengubah kehidupan seorang remaja yang pernah melalui zaman-zaman jahiliah. Kisah suka duka di perantauan, saat-saat berjinak-jinak dengan Islam dan detik-detik sukar ketika terpaksa meninggalkan kehidupan yang serba-serbi dalam kemewahan dan glamour. Semata-mata kerana ingin memeluk dan mendalami Islam setelah beberapa kali Allah memberikan petunjuk.
“Membaca kisah suka duka, pahit maung insan bernama Rashidi Abdullah ini,  seorang yang sejak remajanya lagi belajar di ‘universiti’ kehidupan, pernah menjadi buruh, ditahan sebagai banduan dan akhirnya tekun belajar hingga layak dipanggil ustaz ini, sesungguhnya mengimbau kembali perjalanan hidup para sahabat Rasulullah SAW dalam mencari iman.”USTAZ PAHROL MOHAMAD JOUI (Penulis/ Pakar Motivasi/ Editor Majalah)

TRAVELOG SYAHADAH


Travelog Haji Muslimah: Rindu Menggamit ke Pintu Syurga
Harga: RM25.00
Harga kat sini RM20.00

Pos SM RM6/SS RM10
Whatsapp +6011-14922333



Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-366-125-1 
Tarikh Terbit: 11 Jun 2012
Jumlah Muka Surat : 552
Berat (KG): 0.68
Penulis: Sabariah Md Udin
==============================
"Ada surat daripada Tabung Haji," kedengaran suamiku yang baru pulang daripada mengajar.
"Bukalah cepat, entah-entah panggilan ke Makkah," aku yang ketika itu sedang memasak, menyahut dari dapur.
"Alhamdulillah, kita dapat," nyata suamiku selepas membuka dan membaca surat itu.
Aku senyum sendiri. Aku sudah faham maksud suamiku walaupun aku belum melihat kandungan surat itu. Surat yang kami tunggu-tunggu selama ini. 
Travelog Haji Muslimah, catatan perjalanan seorang hamba Allah dari sudut pandang wanita. Tidak seperti jemaah lelaki yang dianugerahkan kekuatan bagi melaksanakan ibadat haji, jemaah wanita juga menghadapi cabaran,  kepayahan dan kemanisan yang tersendiri, sebagai seorang wanita. Buku ini menghidangkan dimensi yang berlainan daripada siri-siri haji yang sebelumnya dipelopori oleh lelaki. Turut membicarakan berkenaan hukum-hakam berkaitan ibadat haji bagi wanita, kata-kata hikmah dalam bahasa santai dan mudah. Wanita juga memiliki kelebihan dalam jihad, sebagaimana Rasulullah menyatakan, "Jihad bagi warga tua, kanak-kanak, golongan yang lemah dan wanita adalah haji dan umrah." (Direkodkan oleh Sunan an-Nasaa'i).
ISI KANDUNGAN
Bab 1 : Jemputan Allah Ke Tanah Suci
Bab 2 : Pembuka Jalan Ke Baitullah
Bab 3 : Sebaik Bekalan Adalah Taqwa
Bab 4 : Lambaian Kaabah Semakin Jelas
Bab 5: Niat Dan Berihram
Bab 6 : Talbiah, Makna Yang Tersirat
Bab 7 : Tawaf
Bab 8: Siti Hajar, Sai Dan Zamzam
Bab 9 : Sejarah Kaabah
Bab 10 : Haji: Simbol Perpaduan Dan Kerjasama
Bab 11 : Haji Mabrur, Haji Yang Diterima
Bab 12 : Rahsia Ikhlas
Bab 13 : Hati Yang Cacat
Bab 14 : Lemahnya Insan
Bab 15 : Padang Arafah Padang Mahsyar
Bab 16 : Sukarnya Memijak Bumi Muzdalifah
Bab 17 : Terik Mentari Membawa Ke Mina\
Bab 18 : Sejarah Melontar Dan Perintah Korban
Bab 19 : Melontar Tiga Jamrah
Bab 20 : Menyingkap Kenangan
Bab 21: Ulang Alik Ke Masjidil Haram
Bab 22 : Mengerjakan Umrah Wajib
Bab 23: Mata Dan Lidah Hajarul Aswad
Bab 24: Nikmat Dunia Dan Akhirat
Bab 25: Mengapa Perlu Bayar Dam?
Bab 26: Menjelajah Mencari Ilmu
Bab 27 : Pesanan Doa
Bab 28 : Madinah Seindah Nama
Bab 29 : Madinah Tetap Kota Yang Baik
Bab 30 : Nabi Terakhir Diutus Allah
Bab 31: Ingin Bertemu Allah Taala
Bab 32 : Cinta Sahabat
Bab 33: Syafaat Nabi
Bab 34 : Aku Demam
Bab 36 : Hasad Dengki Yang Diredhai
Ibab 37 : Penyempurnaan Haji
Bab 38 : Menuju Akhirat Yang Abadi
Bab 39 : Rindu Menggamit Ke Pintu Syurga

Travelog Haji Muslimah: Rindu Menggamit ke Pintu Syurga


Mentaliti Jamban
Harga: RM25.00
Harga kat sini RM23.00

Pos SM RM6/SS RM10
Whastapp +6011-14922333



===========================
Format: Paperback
Saiz: 5" x 7” 
ISBN: 978-967-13700-4-9
Jumlah Muka Surat: 206
Berat (Kg): 0.24
===========================
 
Bacalah buku ini.
Orang yang tak baca,
Beraknya tak puas.

Mentaliti Jamban


Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju Dewasa
Harga: RM19.00
Harga kat sini RM15.00

Pos SM RM6/SS RM10
Whatsapp +6011-14922333



Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-366-145-9 
Tarikh Terbit: 2 Jul 2012
Jumlah Muka Surat : 280
Berat (KG): 0.33
Travelog Kehidupan Abadi, Perjalanan Menuju Dewasa membenarkan saya berfikir dan merenung kembali sebagai seorang lelaki, ayah, dan insan yang sedang menuju kedewasaan yang hakiki. Ini adalah sebuah buku yang tidak khusus buat wanita semata-mata.
Prof. Madya Dr. Mohd. Nizam Mohd. Said, Pensyarah Ekologi, Universiti Kebangsaan Malaysia

Penulis sentiasa menyelitkan unsur-unsur ketuhanan dan kemanusiaan yang menyentuh jiwa. Teguran bersahaja tetapi tepat dapat dijadikan pengajaran kepada semua pembaca.
Roshanilawatey Jusoh, Pendidik, Kota Bharu, Kelantan
Sebagaimana siri yang terdahulu, Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju Dewasa ini meneruskan perjalanan penulis mencari cinta abadi milik Allah. Buku ini adalah sambungan daripada perca hidup penulis. Paling menarik penulis menceritakan kisah lintasan hati seorang anak kecil yang ingin ke luar negara. Ia adalah hasrat hati yang tidak pernah luntur.
Kesyukuran
Apa Kata Mereka
Kata Pengantar
Catatan Pengarang
Prolog
BAB 1 Mulut Berasap
BAB 2 Suri Rumah
BAB 3 Kek Dundee
BAB 4 Kepala Ikan
BAB 5 Tergoda
BAB 6 Car Boots Sales
BAB 7 What Everyone Wants
BAB 8 Epal dan Anggur
BAB 9 Mak Arab Comel
BAB 10 Berkawan di Perantauan
BAB 11 Adat Bertandang
BAB 12 Bonnypack
BAB 13 Bally
BAB 14 Pencuci Tandas
BAB 15 Indahnya Bumi Allah
BAB 16 Tersedu di London
BAB 17 Loch Ness 
BAB 18 Selamat Tinggal Scotland 
BAB 19 Nikmat Kelapangan Masa 
BAB 20 Anggun Bergaya 
BAB 21 Panasnya Malaysia 
BAB 22 Laluan Kenangan 
BAB 23 Itukah Mak Wa? 
BAB 24 Bumi Kenyalang 
BAB 25 Kasubas 
BAB 26 Sampan 
BAB 27 Rumah Besar Tepi Sungai 
BAB 28 Celah Tingkap 
BAB 29 Pak Cik Bebait 
BAB 30 Jiran
BAB 31 Terkenang Abah 
BAB 32 Apai atau Pok 
BAB 33 Sandora 
BAB 34 Kuching ke Jalan Kuching 
BAB 35 Berjauhan 
BAB 36 Dugaan Seorang Wanita 
BAB 37 Tolonglah CEO 
BAB 38 Segalanya Kosong 
BAB 39 Dunia Korporat 
BAB 40 Insan Kerdil 
BAB 41 Suami Ditipu 
BAB 42 Terasing 
BAB 43 Pemergian Ayah
BAB 44 Kata Dua 
BAB 45 Reda 
BAB 46 Selamat Tinggal Kuching 
BAB 47 Cinta Pandang Pertama 
BAB 48 Nama Terpanjang 
BAB 49 Ysgol Hirael 
BAB 50 Littlewoods 
BAB 51 Kenapa Saya di Sini? 
BAB 52 Cinta Dua Benua
BAB 53 Makan Tanpa Was-was
BAB 54 Sumbing 
BAB 55 Menikah di Gereja
BAB 56 Mengandung Lagi! 
BAB 57 Gila Golf 
BAB 58 Jangan Lupakan Ina 
BAB 59 Pemandu Teksi
BAB 60 Tetamu Istimewa
BAB 61 Amsterdam 
BAB 62 Anak Wales
BAB 63 Banggakah Abah? 
BAB 64 Dundee 
BAB 65 Ph.D. oh Ph.D. 
BAB 66 Dr. Muhd Kamil Ibrahim
BAB 67 Meraikan Kejayaan 
BAB 68 Merenung Diri 
BAB 69 Terkesan

Travelog Kehidupan Abadi: Perjalanan Menuju Dewasa


Chicken Soup for the Soul - Berfikir Positif
Harga: RM27.00
Harga kat sini RM23.00

Pos SM RM6/SS RM10
Whatsapp +6011-14922333




Format: Paperback
ISBN-13: 978-967-369-144-9 
Tarikh Terbit: 10 Jan 2012
Jumlah Muka Surat : 432
Berat : 0.55kg
==================================
101 cerita pendek yang berkesan di hati
Kita akan tersenyum, ketawa, dan menangis membacanya.
Kita terinspirasi dan hidup semakin bahagia.

Hidup Semakin Ceria
101 cerita yang menggugah emosi, merangsang semangat, dan menceriakan hidup ini dihimpun daripada pelbagai individu berlainan. Setiap cerita ada keistimewaan yang tersendiri. 101 cerita ini berbeza tetapi ada tujuan yang sama, iaitu menceriakan hidup kita.

Berkongsi Kebahagiaan
Ramai orang berkongsi penderitaan yang sama. Walaupun begitu, cara setiap orang menghadapinya adalah berbeza. Mereka berkongsi kebahagiaan mereka selepas mengalami kesusahan hidup. Satu daripada cerita ini mungkin betul-betul sedang ataupun pernah dialami oleh kita.

Hati Semakin Tenang
Ketenangan adalah sumber kebahagiaan. Ketenangan hati datang apabila kita percaya setiap kesusahan hidup akan berakhir dengan kegembiraan. Kita percaya dan kita berjaya. Cerita di dalam buku ini memberi inspirasi bagi kita meneruskan hidup dengan lebih bersemangat.

Antara kisah yang menarik dalam buku ini adalah:
- Setiap Hari adalah Sebuah Keajaiban
- Keriangan Semasa Kanak-Kanak
- Menemui Diri Saya yang Sebenar
- Terus Berjalan Walaupun Lumpuh
- Keindahan dalam Kekecewaan
- Kegembiraan Ada di Mana-Mana
Bab 1
Kata-Kata yang Mengubah Hidup Saya

1. Hari Saya Bertemu Norman Vincent Peale,James Scott Bell
2. Menari dalam Hujan, Jeannie Lancaster
3. Setiap Hari Adalah Sebuah KeajaibanDallas Woodburn
4. Kata-Kata Hikmah, Kay Conner Pliszka
5. Dua Orang Asing, Maggie Koller
6. Dengar Cakap Ibu Kamu, Debbie Acklin
7. Datang Sahaja, Saralee Perel
8. Menemui Diri Saya yang Sebenar, Melanie Adams Hardy
9. Lesen untuk Senyum, Julie A. Havener
10. Mendengar Berita Paling Buruk, Lois Wilmoth-Bennett

Bab 2
Cabaran Kesihatan

11. Saya Sungguh Positif, Shawn Decker
12. Ironman VegetarianRuth Heidrich
13. Mendapat Rahmat TuhanKathleen M. Muldoon
14. Terus Berjalan Walaupun LumpuhSaralee Perel
15. Sudah Jatuh Tetapi Belum KalahSage de Beixedon Breslin
16. Satu Sahaja LagiBeth Morrissey
17. Maju ke HadapanJoyce E. Sudbeck
18. Meminjamkan DoaJean Kinsey
19. Saya Seorang WanitaSage de Beixedon Breslin
20. Matlamat Hidup BarukuJean Kinsey

Bab 3
Setiap Hari Adalah Istimewa

21. Setiap Hari Ibarat Hari JumaatElaine L. Bridge
22. Anugerah Kanser OtakTom Schumm
23. Sebelas Minit, Heather Gallegos
24. Hargai Setiap Detik, Diane Stark
25. Bunga Yang Berkembang Indah, Annie Mannix
26. Pengajaran Yang Tepat Pada Masanya, Lindsay A. Nielsen
27. Hadiah Daripada Tuhan, Tsgoyna Tanzman
28. Pedulikan Sahaja, Saralee Perel
29. Keriangan Sewaktu Kanak-Kanak, Jean Ferratier
30. Bersangka Baik Sesama Manusia, Jennifer Oliver

Bab 4
Contoh Teladan

31. Ratu Tempat Letak KeretaDeborah Zigenis-Lowery
32. Erti Kesyukuran yang SebenarAlyssa Simon
33. Kepercayaan yang Tidak GoyahJodi L. Severson
34. Kuasa IlusiDonna Milligan Meadows
35. Cheer LeaderLydia A. Calder
36. Buangkan Sahaja Anak Kunci KamuDeborah Shouse
37. Sarapan Pagi dengan Seorang TemanErin Fuentes
38. Beliau Mengubah Sikap SayaKris Flaa
39. Terima Kasih, Tukang Jaga Lalu lintasJennie Ivey
40. Bintang Terang Di Tengah Kegelapan Malam,Debbie Roloson

Bab 5
Menghitung Rahmat Tuhan

41. Menghitung Rahmat Tuhan, Jane McBride Choate
42. Mensyukuri Nikmat Usia, Barbara Blossom Ashmun
43. Hilangkan Kesedihan Itu, Patricia Lorenz
44. Rezeki Yang Berharga, Garrett Bauman
45. Bekalan Elektrik Tergendala, Shinan Barclay
46. Seratus Senarai Kesyukuran, Miriam Hill
47. Hidup Ini Bukan Kecemasan, Debbi Stumpf
48. Belimbing Yang Hampir Meragut Nyawa, Paul H. Karrer
49. Teman Baik Anugerah Tuhan, Terri Elders
50. Rumah Idaman Kami, Annmarie B. Tait
51. Tekanan Bertukar Menjadi Rahmat, Linda L. Leary

Bab 6
Mengatasi Musibah

52. Ketakutan Bertukar Kegembiraan, Brenda Dillon Carr
53. Kami Meneruskan Kehidupan, Jo Weinert
54. Kembara Dunia Bersama Asperger, Roy A. Barnes
55. Pandangan Kehidupan, Spring Stafford
56. Saya Mampu Mengharunginya, Theresa Sanders
57. Hidup Ini Pasti Ada Pengecualian…Saya Salah Satu Daripadanya, Grace Gonzalez
58. Sesungguhnya, Ia Masih Kabur, Jennifer Berger
59. Redha, Donna F. Savage
60. Melangkaui Diagnosis, Deborah Shouse
61. Lencana Keberaniannya, Jessie Miyeko Santala

Bab 7
Perubahan Sikap

62. Hikmah Kata-kataJanet K. Brennan
63. PilihanCindy Gore
64. Hilangkan Ketakutan, Cat Kuku AndaShawn Marie Mann
65. Bunga LalangKathi Lessner Schafer
66. Kuasa AjaibSaralee Perel
67. Langkah PositifBeth M. Wood
68. Melihat Kebaikan, Erika Hoffman
69. Kekuatan BertahanEmily Parke Chase
70. Bergerak ke HadapanShawnelle Eliasen
71. Separuh PenuhLinda Newton
72. Titis-Titis Air Sumber InspirasiGerald L. Dlubala

Bab 8
Sinar Harapan

73. Kuasa Alam Merubah Segalanya, Carol A. Grund
74. Kemalangan Di Pantai, Lee Hammerschmidt
75. Hanya Yang Terbaik Untuk Kita, Mei Emerald Gaffey-Hernandez
76. Bab Baru Dalam Hidup Saya, Tulika Singh
77. Bapa Sepenuh Masa, Matt Chandler
78. Setiap Yang Berlaku Ada Hikmahnya, Linda Saslow
79. Anugerah Yang Tidak Disangka, Melinda McDonald
80. Petanda Dari Yang Maha Esa, Debbie Dufresne
81. Pengajaran Di Itali, Sheila Sowder
82. Selekoh Kehidupan, Karen Majoris-Garrison
83. Jika Saya Punya Waktu, Jennifer Flaten

Bab 9
Pandang Ke Hadapan

84. Saya Dilanda Musibah Hari Ini, Kathleen Shoop
85. Moto Keluarga Kami, L. Martin
86. Menikmnati Kemanisan Hidup, Janet Perez Eckles
87. Mencari Hidayah, Betsy S. Franz
88. Semangat Mark, Phil Bauer
89. Apartmen Baru Saya, Jennifer Quasha
90. Keajaiban, Lynn Sunday
91. Bertuah Kerana Masih Hidup, Thomas Schonhardt
92. Keindahan Dalam Kekecewaan, Shannon Kaiser

Bab 10
Bersyukur

93. Jurnal Kesyukuran, Nancy Baker
94. Anugerah Yang Tidak Disangka, Susie Bee
95. Menangkap Kelkatu, Rachel Spencer
96. Kotoran Ajaib, Nikki Deckon
97. Warna-Warna Kesyukuran, Barbara McKinney
98. Kegembiraan Ada Di Mana-Mana, Victoria Koch
99. Sikap Kelas Pertama, Mandie Maass
100. Sentiasa Berfikir Positif, Sandi Brown
101. Menanti Dalam Senyuman, Leah M. Cano

Temui Penyumbang Kisah Kami
Temui Penulis Kami
Mengenai Deborah Norville
Terima Kasih
Mengenai Chicken Soup for the Soul
=================================

REVIEW #1

Ramai orang berkongsi penderitaan yang sama. Walaupun begitu, cara setiap orang menghadapinya adalah berbeza. Mereka berkongsi kebahagiaan mereka selepas mengalami kesusahan hidup. Satu daripada cerita dalam buku ini mungkin betul-betul sedang ataupun pernah dialami oleh kita. Buku ini menghimpunkan 101 cerita yang menggugah emosi, merangsang semangat, dan menceriakan hidup. Setiap cerita ada keistimewaan yang tersendiri. 101 cerita ini berbeza tetapi ada tujuan yang sama, iaitu menceriakan hidup kita. Hidup yang ceria dapat mencetus ketenangan jiwa. Ketenangan jiwa datang apabila kita percaya setiap kesusahan hidup akan berakhir dengan kegembiraan. Kita percaya dan kita berjaya.

Chicken Soup for the Soul - Berfikir Positif

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.