Sungai Bangang Hutan Lipur Chemerong, Dungun Terengganu

Friday, February 26, 2016

Assalam,

Semalam terbaca share artikel dekat Facebook, ada Sungai dalam Malaysia ni namanya Bangang. Terkejut kejap. Bila tengok gambar-gambar dia, aku tau dah Sungai tu dekat mana...

Nama sungai dekat trip CBL tu rupanya Sungai Bangang. Selama ni, takla tau nama sungai tu adalah bangang. hahaha.

Trip CBL?

Cuma kalau hiking dulu, kawan-kawan sebut trip CBL jer. Bukan Cinta Bunga Lestari tau, eh? tapi Chemerong-Berembun-Langsir. Sungai antara perjalanan ke Gunung Berembun tu, Air Terjun Chemerong dan Air Terjun Langsir memang cantik, jernih giler kalau tengok kawan-kawan hiker dulu share.

Pernah dapat offer kengkawan untuk trip CBL ni. Tapi tolak sebab ada kerja lain. Sayang pulak rasanya tak pegi sebelum ni.. huhu. Sungai Bangang oh, tak sangka nama kau bangang, tapi sangat cantik!

Saper yang tak pernah tau pasal ni, nah tengok ni! Gambar-gambar ni, semua aku cedok dari Google Image jer. Sebab tak pernah pegi lagi..





Waaa, cantik gilerr! Bilala boleh sampai ek, dah lama stop hiking ni. huhu..

Kalau korang nak baca info lanjut pasal trip CBL ni, korang boleh baca sini,

http://trekkerz.blogspot.my/2011/07/trans-cemerong-berembun-langsir-cbl.html

Okbai,
AkuSeorangTraveler

Post a Comment

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.