Restoran Kelana Jaya

Thursday, February 11, 2016

Assalam,

Kiter jenjalan cari makan lagi. Sebab makan perkara wajib kalau nak hidup :p

Tapi, bukan kiter hidup untuk makannn jer :D

Selasa lepas, try makan dekat Restoran Kelana Jaya. Yang dulunyer, situ Restoran Asian Cibo, Chinese Muslim. Sekarang mungkin dah bertukar owner, so sekarang Restoran Kelana Jaya.

Tengok restoran dia, nampak eksklusif kan?



Takde orang langsung time tu, maklumla ramai balik kampung cuti CNY. Aku dengan kawan je tak balik, sebab ada kerja dekat Kuala Selangor. So, try masuk.

Menu dia banyak jugak, Western semua ada. Tapi time tu, just makanan melayu/thai jer ada. Masakan lain-lain banyak takde, sebab tukang masak cuti.




So aku try order,

1x Sup Tomyam Seafood + Rice
1x Sweet & Sour Chicken + Rice
1x Telur Dadar
2x Air Kosong

Total semua, RM20.10. Not bad, murah jugak. Kuantiti nasi banyak.. Kenyang!

Nah tengok kuantiti setiap makanan, banyak...





Tomyam dia memang sedap, boleh repeat lagi nanti


Overall memang sedap. So tak nyesal masuk, walaupun time tu aku dengan kawan jer 2 orang dalam restoran tu. :D Sekali lagi aku nak bagitau, jangan judge restoran by diorang punye client ramai ke tak ramai. Yang tak ramai tu, tak semestinya masakan diorang tak sedap. :D

So pada siapa yang teringin nak try makan dekat restoran ni, korang boleh #waze ikut alamat kat bawah ni,

Restoran Kelana Jaya
Alamat: Lot A-G-3A & A-G-05, Ground Floor, Jalan SS6/5A, Dataran Glomac, Pusat Bandar Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya

Waktu operasi, tak sure. 
Selamat menjamu selera!

Okbai,
AkuSeorangTraveler

1 comment

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.