The Kopi Boy

Monday, January 11, 2016

Korang penah minum kopi tepi jalan ala-ala starbuck tak?

Sejak tahun lepas, 2015. Ramai orang dok jual kopi ala-ala Starbuck kat tepi jalan. 1st pernah try beli dekat sek7 Shah Alam, agak tak berapa sedap. Sebab manis gula...


2nd time pulak, try beli dekat The Pirate Coffee. Not bad. Smooth jer, padan dengan harga standard orang jual kopi ala-ala Starbuck RM5 satu cawan besar. Puas minum.


Haa, kalau yang kat bawah ni lain sikit. The Kopi Boy!

Baru-baru aku try The Kopi Boy pulak. Yang ni, memang best! 1st time beli, terus rasa nak beli lagi. Sedap. Harga macam biasa RM5 satu.





Memang cukup rasa dia. Gerai ala-ala hipster. Kreatif. So dalam tiga-tiga kopi ni, aku suggest kat korang The Kopi Boy. Memang puas hati. So kalau nak cuba rasa, korang boleh serbu gerai dorang dekat Kelana Jaya. Setakat ni yang aku tahu, dekat Kelana Jaya jer. Tempat lain aku tak sure.

Untuk info lanjut pasal menu dan gerai The Kopi Boy ni, korang boleh follow diorang dekat instagram @thekopiboy. Gerai dorg ni terletak dekat dengan Pos Ofis Kelana Jaya. Jumaat gerai dorang tutup, harap maklum :D

Okbai,
AkuSeorangTraveler

4 comments

  1. agree with u..im never try street coffee but 1st time try pirate that too sweet lah..so now excited gak want to try this coffee boy..bnyk gd feed back dngrY..biasaY i rather drink starbuck@coffee bean lah sah2 puas ati kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. starbuck@coffee bean, walau mahal puas hati. sedap! :) then u must try the kopiboy... sedap la bagi i

      Delete
  2. yessssssssssssssssssssssssss . memang sedap gila !!!! i tk suka green tea , langsung tk suka , tpi diorang buat green tea , buat i minat kat green tea ! puas sangat hati beli . i'm addicteddd

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.