The 5th Wave

Wednesday, January 27, 2016

Hi semua,

Kali ni aku nak bercerita pasal Film yang aku dah tengok sebelum ni, The 5th Wave. Dah tengok belum?


Ianya mengisahkan kejadian 5 gelombang yang akan berlaku. Kalau ikut dia punye trailer, 

1. Dunia gelap gelita
2. Ombak besar
3. Virus merebak
4. Survive, untuk teruskan hidup
5. Manusia VS Manusia yang di kontrol

Tapi, yang aku tengok sampai 4 gelombang je. Gelombang ke 5 aku tak tahu tang mana :p

Jalan cerita not bad, tapi biasala kalau film mat sallleh kan... :) Cuma aku tak puas hati dengan ending dia, yang macam ada sambungan The 5th Wave II. huhu. So kalau sesiapa yang belum pegi tengok, film ni masih banyak lagi ditayangkan. Boleh beli tiket, dan korang tengok sendiri.

Sepanjang aku tengok cerita ni, OK. Cuma spoil tang ending. aiyakkkk! Lebih baik tengok cerita The Wave, lagi syiokkk!

Okbai,
AkuSeorangTraveler


9 comments

  1. cerita ala2 nak kiamat ke ni.. huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak ikutkan sblm kiamat akan berlaku benda2 lebih kurang mcmtu kan? Tp citer omputih ni mcm terpesong sikit. Yg adakan gelombang semua tu, adalah makhluk asing huhu

      Delete
  2. best juga jalan ceritanya, thanks info sis

    ReplyDelete
  3. Kat Kelantan x de cineplex jd kena download di internet je. Abam follows you back!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq abammm folow sy πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

      Delete
    2. Tq abammm folow sy πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

      Delete
  4. Tak tgk cite nie sebab ramai cakap x best..

    ReplyDelete

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.