Toilet Canggih

Wednesday, August 5, 2015



Haha.

Lepas baca Ben Ashaari punye blog, pasal "Bila Jamban Terlalu Canggih", teringat lak sebelum ni pernah alami situasi yang sama. Padahal dalam malaysia je pun.

Takdelah canggih mana, cuma kepala paip takde. Masa tu dh la urgent.

Nasib baik yang kecik je, bukan yang besar! HAAHAHA

1st time, masa tu tak urgent sangat. Bila masuk toilet takde kepala paip, terus aku keluar dari tempat tu. Cari tempat lain yang lebih tahu nak guna.

#caralama

Kali kedua, urgent. Aku terpaksa pikir dan cari jalan penyelesaian sebelum aku keluar dari toilet.

Cuba punya cuba, alhamdulillah berjaya! huuhu

Yang selalu travel kat luar tu, lagi la pulak. Jumpa macam-macam jenis toilet yang canggih-manggih ni. Button sana, button sini. Kalau aku, entahla haha. Mesti berejam nak settle kan.

Pengalaman! :)

Nota Kaki: Hope semua tempat yang ada toilet canggih, ada tampal manual untuk penggunaannya kat tepi dinding toilet. Korang rasa usul aku ni, orang boleh terima tak? ke memang dah ade tampal manual, tapi tetap tak tahu nak guna. wakakka

Ok Bai,
AkuSeorangTraveler

4 comments

  1. toilet dekat restoren berputar pon canggih..tak reti nk gune..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh restoran berpusing tu kt mane?? :O eh berputar

      Delete
  2. pernah ke Jepun..mmg canggih tapi ada manual..so easy...best tu bila buang besar kuar muzik so org sblh x dgr bunyi plop ploop tu hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa siap ada muzik. mmg bersih gila ke toilet dorg? bau wangi ke mcmne? mana tau ada semburan wangi sntiasa kt toilet. bole dgr muzik smbil tido hahaha

      Delete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.