The China-Malaysia Friendship Garden, Putrajaya

Monday, August 17, 2015

Assalam,

Semalam ada 2 sesi #photoshoot. Jam 10 pagi, shoot sepasang pengantin. Then lepas habis tu, ada sesi shoot kengkawan,

"Friendship Photoshoot", kata mereka.

Mula-mula, set tempat dekat depan Kompleks Mahkamah, Putrajaya. Sampai-sampai tengok kat situ dah ada event. So tak boleh kacau tempat tu,

jalan ditutup!

Then, kawan bagi idea suruh pegi "Taman China" ni. Nama official dia tak tahu!

Last-last, decide pegi shoot kat situ.

Sampai kat tempat tu, lain dah rupanya sebab banyak benda dah dorg buat. Cantik-cantik. Last shoot, hujung tahun lepas, cuma ada tempat macam China tu je. Yang lain-lain masih takde. So sekarang, dah luas. Cantik!

Ni ada sikit gambar yang aku shoot semalam dekat taman ni. Dah sampai taman tu semalam, baru tau Official Name dia "China-Malaysia Friendship Garden"

haha Selama ni panggil taman China je.







Cantik tau! Buat masa sekarang ni free lah. Nanti lau dah ramai tahu, mesti masuk kena bayar! haha errrr :p

Kalau rasa nak pegi bersantai kat sini, korang boleh #waze atau #googlemap sini;

China-Malaysia Friendship Garden atau Anjung Floria, Precinct 4, Putrajaya

atau boleh contact person kat bawah ni, kotla nak buat #wedding atau apa-apa event dalam taman hihi :D

Contact:
General line +603 8887 7137 

Mr. Ariff Yunus 

Phone:
+6016-208 2042



Opss, jangan lupa berselfie lepas #shoot :D tadaaaaaaa,


Tq semua yang terlibat :P 

P/S: Yang paling depan ni bukan saya! Dia cikgu HHH :D

OK Bai,
AkuSeorangTraveler

11 comments

  1. Cantik-cantik gambar.. Teringain nak jadi tukang ambil gambar yang menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha terima kasih. :) boleh la skit-skit :D

      nak jadi fotografer? semua org bole. janji ada minat yang mendalam :D

      Delete
  2. Cantik-cantik gambar.. Teringain nak jadi tukang ambil gambar yang menarik..

    ReplyDelete
  3. ishh..sis JM yang sekangkang kera je ngan tempat ni pesal tak tahu eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru lg ni JM. Hujung tahun lepas pun xcntik lg mcm thn ni.. pegi2. bole bersantai2

      Delete
  4. baru nk cakap...itu Jue ke...rupanya bukan...masih bersembunyi ke atau yg pakai suar jeans tu jeng!jeng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. aah kt belakang pakai jeans. bykla gmbar sy dlm ni JM :D

      Delete
  5. Wah sangat menarik tempat ni, dan baru juga tahu kewujudannya di Malaysia , ada masa kena terjah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegila. mmg cantik. xsempat nak upload smua gmbar masuk sni hahah!

      Delete
  6. this garden need entrance fee for wedding shooting ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. no, just free entrance for this moment la. next, i duno :D

      Delete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.