Thai Fusion Steamboat

Monday, August 3, 2015

Assalam,

Belek-belek gambar, aku terjumpa gambar ni dekat instagram aku.

Tahun lepas aku pegi sini, makan dengan BFF aku, dekat Restoran ni.

"Thai Fusion Steamboat"

Not bad jugak makanan dia, tapi time aku makan tu, tomyam dia tak bape nak KAW macam biasa aku makan dekat Pormtip Thai Restaurant. <------- Nanti aku review restoran thai terbaik ni. :)

Tak kaw la, kuah tomyam dia bagi aku. Sebab mungkin aku dah biasa makan tomyam kaw-kaw kot sebelum ni.

Menu dia banyak, rambang mata kalau tengok. Tak tahu nak makan apa. Pilih punya pilih, makanan ni jugak aku order. Tomyam Steamboat.

Kat sini, aku cuma tertarik dengan persembahan pada makanan yang dorang hidang, tengok ni. Comel-comel je kan. Sayang nak makan!







Gambar menu, aku terlupa nak snap. Excited sangat nak makan. So, kalau ada sesaper yang teringin nak makan dekat sini, bole cari disini;

1) Restoran Thai Fusion Steamboat
2) Terletak di Plaza Alam Sentral, Shah Alam (PAS)
3) Ground Floor, tak silap aku pintu masuk utama PAS tu belah kanan. Kalau tak jumpa, try usha-usha sendiri atau tanya orang dekat situ :p

Errrpppphhh, #alhamdulillah kenyang makan nasi ayam lunch tadi. :p

Wassalam,
AkuSeorangTraveler

4 comments

  1. sis JM mmg peminat tegar tom yam so tgk kuah pun dh x tahu x kaw! mmg potong stim...last trip g Bangkok...hari2 belasah tom yam...rasa? fuhh....mcm nk jilat mangkuk tu...pedas, masam, ada lemak2 sikit...kalau murah nk je order utk 3 org mkn wlaupun cuma sorang je nk mkn...

    kalau kuah camni mmg x g lah kot kedai ni...baik try di Seoul Garden

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa. waaaaa bangkok, tmpt asal mesti kawwww. JM tgk warna kuah pun dh tau x kaw hahha. hartu saje try. tgk2 xkaw. nk wat cane kan, bedal jela tgh lapar..

      nti try kat seoul garden :D thanks JM

      Delete
  2. macam sedap jerrr... huhu... tp kuah dia mcm tak pekat kan kan.. ahahah ok sorry post lama d komen semula

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kuah dia xkaw.. mungkin tersilap masak kot haritu terlebih air :D anyway awk bole try mkn situ :)

      Delete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.