Tahu Sumbat

Monday, August 3, 2015

Assalam,

Korang tau tak tahu sumbat? Pernah makan? Tahu sumbat ni popular time puasa, orang dok jual di bazar ramadhan.

Aku rasa hari-hari biasa, takde lak orang nak jual tahu sumbat ni. Almaklumla, bulan puasa. Semua makanan orang dok jual. Semua menu keluar time ni, yang tak pernah muncul pun, ada muncul di bazar setiap tahun. Hebat betul orang-orang yang berpuasa ni hhaaa

Tahu sumbat ni, salah satu makanan feveret aku. Buat dia senang je, takpayah susah-susah nak beli kat luar.

Just,

(1) Goreng tahu
(2) Belah tahu yang dah digoreng
(3) Pastu sumbat-sumbat dengan togeh, timun yang telah dipotong-potong

Nak lagi sedap, cicah dengan sos.

Tapi, kalau malas jugak. Alamatnya memang kena beli kat luar la. Takde solution lain dah!



Simple dan sedap. Bagi aku lah! Orang lain aku tak tahu.

Tahu sumbat ni aku tak pasti, asal dari negeri mana. Yang penting, sedap dan agak healthy la :D

Okla, tu je nak cerita untuk pembuka bulan Ogos 2015 ni.

Bai,
AkuSeorangTraveler

2 comments

  1. samalah..sis pun suka mkn tauhu sumbat ni..ehh "tahu" ke "tauhu" eh?...klau 'terlebih rajin" goreng tauhu tu then cicah sos...mkn time baru lepas goreng..fuhhh!!! nikmat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tauhu sebenarnya. malas nk tulis hahaa. padahal tmbh lg satu huruf je hahaha. mmg kalo mkn tgh2 panas nikmat :D xyh sos pun xpe hehe

      Delete

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.