Rainbow Flag!

Wednesday, July 1, 2015

Hi!

Cantik kan Rainbow color ni. Warna-warni, sangat cantik! Tapi cuba korang search "Rainbow Flag" dekat Google Search, tengok apa yang keluar? :D


Uit, ada maksud tau! Kalau kita ubah profile picture di Facebook atau mana-mana laman sosial jadi color rainbow, bermakna kita sokong LGBT! Tau apa itu LGBT?

Ini petikan dari en Wikipedia;

The rainbow flag, commonly the gay pride flag and LGBT pride flag, is a symbol of lesbiangaybisexual, and transgender (LGBT) pride and LGBT social movements. (Other uses of rainbow flags include a symbol of peace.) The colors reflect the diversity of theLGBT community, and the flag is often used as a symbol of gay pride in LGBT rights marches. It originated in Northern California, but is now used worldwide.

White House pun sokong dan diorang sambut besar-besaran!

Jadi, hati-hati dengan aplikasi yang suruh kita dok tukar profile picture color pelangi. Kalau tukar, nasibla kalau ada orang kata ko sokong LGBT :-c =((

Sebarkan!

Aku akan tulis apa yang aku rasa, apa yang aku lihat dan apa yang aku dengar,
©AkuSeorangTraveler

Post a Comment

Chit Chat

Latest Instagrams

© Aku Seorang Traveler. Design by Fearne.